Foto: Privat

Svensk kannibal bloggar från psyket

Publicerad 27 februari 2012 kl 18.40

Politik.Den så kallade Skarakannibalen Isakin Jonsson, som mördade, styckade och åt upp sin flickvän, driver en blogg från psyket. Där skriver han om livet i fångenskap och sin nya flickvän.

Gilla artikeln på Facebook

Isakin Jonsson är dömd för att ha mördat och ätit sin flickvän. Nu bloggar han från om sitt liv, sin nya kärlek och sitt mord.

"De flesta människor säger minst en gång i sitt liv att de inte kunde ta någon annans liv, men när du väl har gjort det, är det ingen stor grej längre", skriver Jonsson på sin blogg.

En anhörig till den mördade Helle Christensen är bestört över att Jonsson får blogga.

- Det gör mig så arg att jag inte vet hur man sätter ord på hur jag mår. Det gör så ont att det känns som om jag kokar inuti, berättar hon för Borås Tidning.

Jonsson, eller "Skarakannibalen" som han också kallas, dömdes i mars 2011 för mordet på sin dåvarande flickvän Helle Christensen.

Efter att ha dödat Christensen med en kniv skar Jonsson av henne huvudet och andra delar av hennes kropp. Jonsson larmade polisen själv, och när polisen kom till lägenheten kunde de chockerat konstatera att Jonsson hade kryddat, stekt och ätit en del av sitt offer.

Jonsson har sagt till pressen att han bara gjorde det för att verka sjuk och dömas till psykiatrisk behandling i stället för fängelse.

I januari gick Jonsson och hans nya flickvän Michelle Gustafsson ut att de var ett par. Gustafsson, som själv är dömd för att ha mördat en fyrbarnspappa i Stockholm 2010, publicerar bilder på sig själv som en vampyr med en blodig mun på sin personliga blogg.

Efter att de var intagna på samma anläggning, Karsudden utanför Katrineholm, fann de osannolika paret varandra och tillbringade mycket tid med att skriva till varandra på ett chattforum på internet.

Alla interner på regionsjukhuset Karsudden får tillgång till internet och mobiltelefoner så länge de inte begår några brottsliga handlingar.

- Med regler som denna känns det som om samhället tillåter brottsoffer att bli förolämpade", säger Christensen syster till Borås Tidning.


Indoeuropeiska myter bekräftas i ny DNA-studie. Unga krigare från jamnakulturen gifte sig med jordbrukande kvinnor.0 Plus

Ny studie ger överraskande resultat. Så nära var det att andra världskriget blev kärnvapenkrig.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.