Trump: Jag är trött på vänsterkvinnors gnäll

Publicerad 16 juli 2019 kl 00.06

Inrikes. USA:s president Donald Trump försvarar nu sitt uttalande om att demokratiska vänsterpolitiker med utländsk bakgrund kan åka tillbaka till sina hemländer.

Gilla artikeln på Facebook

Det var på söndagen som Donald Trump på Twitter uppmanade kvinnliga demokratiska politiker med invandrarbakgrund att åka hem till sina "förstörda" länder och "styra upp de fullständigt förstörda och brottsbesudlade platser de kommer från".

Under en presskonferens på måndagen försvarade han sitt uttalande.

– Om de inte är lyckliga här, så kan de lämna. Jag tycker, att om du hatar vårt land, om du inte är lycklig här, kan du lämna, förklarade han.

Trump påpekar att han trött på deras ständiga hat och gnäll mot USA.

– De gnäller konstant, fortsatte han. Lindsey Graham kallade dem för kommunister. De är definitivt socialister. Huruvida de är kommunister, jag skulle tro att de kan vara det.

– Det enda jag säger är att om de inte nöjda här, så kan de lämna landet om de vill. De måste älska vårt land. De är kongressledamöter.

Samtidigt uppmanade han hetsiga vänsterjournalister på plats att "hålla tyst".

– Tyst. Tyst. Tyst. Tyst. Tyst. Tyst, sade han till en kvinnlig journalist som påpekade att politikerna i fråga är amerikanska medborgare.

Enligt Trump är det inte han som är "rasist", utan representanthusets demokratiska talman Nancy Pelosi, som igår kritiserade presidentens uttalande och menade att hans välkända valslogan "Make America Great Again" i själva verket betyder "Make America White Again".

– Det är en väldigt rasistisk sak att säga. Hon sa "Gör Amerika vitt igen". Det är ett mycket rasistiskt uttalande. Jag är förvånad att hon sade så.


Fria Tider i Malmö

Kraftig stålkonstruktion håller gängen på avstånd. Butiksbiträdet till Fria Tider Plus: "Polisen gör ingenting, det är rena Chicago."0 Plus

Henrik Arnstad

Elaka tungor hånar DN-veteranens nya teori. Detta folkslag är trollkarlen Gandalf en rasistisk symbol för, enligt Henrik Arnstad.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Fotografier och video. Tysk-svenska konstruktionen omdanar svenskt luftvärn – här avfyras roboten för första gången från svensk mark.0 Plus

Vetenskap

Svensk upptäckt: Så blir man mätt utan att äta. Spektakulära genombrottet i kampen mot fetma.0 Plus

Forskare: Nymfomani beror på hormonstörning – och kan botas. Svensk upptäckt öppnar för medicin mot beteendet.0 Plus

Kultur

Rolf Lassgård spelar präst som byter kön. Ny svensk storfilm har premiär i februari.0