"Vänsterliberalerna har förstört vårt land"

Publicerad 7 juli 2019 kl 16.51

Inrikes. Vänsterliberalerna har slagit sönder Sverige och förändrat landet till oigenkännlighet med sin invandring. Så löd budskapet i SD-ledaren Jimmie Åkessons tal i Almedalen.

Gilla artikeln på Facebook

– Vänsterliberalernas nedmontering av Sverige som fri, trygg och sammanhållen nation får bara tillåtas bli en kort parentes i vårt lands tusenåriga historia, sade Åkesson under sitt tal från scenen i Almedalen på söndagen.

– Man vill slå sönder det som håller oss samman, som binder ihop oss till en nation. Vårt svar till dem är: Se vilket samhälle ni har skapat! Blev det bättre? Är ni stolta? fortsatte han.

SD-ledaren nämnde sedan en rad exempel på hur det ser ut i Sverige idag med en havererande vård, otrygghet och kriminalitet.

– Det värsta är att jag tror att de är stolta. De lever inte själva i den här verkligheten. De ser bara det de vill se. Jag tror att de framför allt ser sin egen förträfflighet, sin egen godhet, ser en inbillad gloria på sina egna huvuden och känner en oerhörd stolthet över vad de åstadkommit. Sverige, den humanitära stormakten. Världens samvete. Lyckoriket, med all sin mångfald och dynamik.

Sverigedemokraterna är i opposition inte bara mot regeringen i sig "och de vänsterliberala partier som utgör majoriteten" i riksdagen, enligt Jimmie Åkesson:

– Vi är också i opposition mot deras självgoda, förvrängda verklighetsuppfattning. De har förstört vårt land, monterat ned välfärd och trygghet, men de ser inte det. De står där, och de är stolta.

Han konstaterade dock att det "äntligen" har "svängt" och att "sambandet mellan en ansvarslös invandringspolitik och misslyckad integration" idag öppet uppmärksammas.

– Vårt ihärdiga arbete, vårt ständiga tjat, har gett resultat. Ingen skrattar åt oss längre. Visst, man tycker såklart fortfarande att man är lite finare och lite bättre än vi och man kommer såklart aldrig att erkänna sina misstag eller be svenska folket om ursäkt för vad man ställt till med. Men nu är det vår agenda som dominerar. Nu har de andra tvingats anpassa sig till oss. Sverigevänner, det var vi som hade rätt, sade Jimmie Åkesson.


Nyheter från förstasidan

Bad ungdomarna sluta kasta ägg på hans bil – blev sönderslagen

Ung man attackerades i Borås. "Ungdomsgänget" slog sönder både mannen och hans fordon, enligt polisen.0 

Ekonominyheter

Här har bostadspriserna mer än fördubblats – på ett par år

"Absurda" prisstegringen fortsätter.. Lista: Gatorna i Sverige där bostädernas värde ökar allra snabbast.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Jan Tullberg. Tankebrott förhindras genom implicita ledtrådar i de begrepp som används.0 

Vetenskap

Google-visselblåsaren: "En orwellsk mardröm till censurmaskin". Zachary Vorhies om tiden hos IT-jätten och efterspelet.0 

Kineserna kan ha tagit emot "meddelande från utomjordingar". Radiosignaler från galax tre miljarder ljusår bort.0 Plus

Kultur

Death metal-version av Gretas tal tar nätet med storm. "Skräckinjagande" musikvideon får miljontals visningar.0 

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0