Uppsala tingsrätt ger de två männen så kallade humana straff.

14-åriga flickor våldtogs av araber: En blev gravid – men männen får stanna i Sverige

Publicerad 17 augusti 2016 kl 19.29

Inrikes. Den 22-årige mannen från Syrien våldtog två olika 14-åriga flickor som lider av handikapp, vilket fick som följd att den ena blev gravid. Samma flicka blev även våldtagen av ett "ensamkommande flyktingbarn" som påstår sig vara 17 och därför kommer undan med ungdomsvård. Båda dömda slipper utvisning.

Gilla artikeln på Facebook

Mannen hittade sitt första offer utanför Max i centrala Uppsala i början av april i år. Han lurade den 14-åriga flickan, som lider av ett mentalt handikapp och har mycket svårt att säga nej, att följa med honom till hans lägenhet.

Väl i lägenheten höll han fast den panikslagna flickan och våldtog henne. Dagen efter drog han med sig henne in på en toalett i Uppsala domkyrka och tafsade på henne. Han våldtog henne sedan en gång till vid ytterligare ett tillfälle.

Han försökte också få 14-åringen att ta smycken och pengar från sin mamma och ge till honom.

Vid ett tillfälle blev flickan även våldtagen av en kompis till 22-åringen, ett så kallat ensamkommande flyktingbarn som är bosatt på ett HVB-hem i Borlänge.

Senare kom det fram att flickan hade blivit gravid efter våldtäkterna. Hon gjorde abort och har mått mycket dåligt efter händelserna.

Arabens andra offer blev en annan 14-årig flicka som är bosatt på ett boende i Uppsalatrakten. 22-åringen och flyktingbarnet träffade i slutet av april flickan på Stora torget i Uppsala och förmådde henne att följa med till lägenheten.

Där frågade den 22-årige syriern först artigt flickan om hon ville ha sex. När hon sade nej svarade han:

– Men jag vill! och slet av henne byxor och trosor, höll fast henne och genomförde en anal våldtäkt.

Flickan berättade att hon under våldtäkten fick så pass mycket panik att hon bara kunde ligga och skaka. Hon lyckades ringa en väninna.

– Du måste hjälpa mig! Aj, aj, aj, sluta... han tar på mig! skrek flickan i telefonen.

Väninnan bad 14-åringen att "slå den jäveln", vilket hon också gjorde, och till slut gav araben upp och lät henne gå.

Uppsala tingsrätt dömde häromdagen 22-åringen för våldtäkt mot barn, men även för sexuellt övergrepp mot barn, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd, brott mot knivlagen och narkotikabrott. För detta döms han till tre års fängelse.

Flyktingbarnet hade åtalats för våldtäkt mot barn. Men eftersom han påstår sig vara 17 år döms han istället för sexuellt utnyttjande av barn "med hänsyn till den ringa skillnaden i ålder och utveckling" mellan honom och 14-åringen.

Båda får stanna i Sverige och leva på bidrag eftersom kammaråklagare Maja Kullinger inte hade yrkat att de skulle utvisas hem till arabvärlden.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.