Invandringsprotesterna i Tyskland
Dresden ikväll.

Pegidademonstration i Dresden lockade 2000

Publicerad 9 februari 2015 kl 23.16

Utrikes. 2000 människor uppges ha deltagit i kvällens Pegida-demonstration i tyska Dresden, rapporterar Sächsische Zeitung.

Dela artikeln

© Facebook

Lutz Bachmann som Adolf Hitler.

Antalet deltagare var därmed betydligt färre än vid tidigare måndagars demonstrationer. En starkt bidragande orsak till det minskande antalet demonstranter misstänks vara Pegida-profilen Lutz Bachmanns avhopp efter att bilder på honom spridits i media där han lagt sig till med en Hitlerfrisyr.

Bilden ska ha tagits i samband med att Bachmann var hos frisören och hade fått håret vattenkammat i en snedbena. Han tyckte då att han såg ut som den ökände tyske diktatorn och valde därför att spexa till det lite och tog en bild på sig själv där han poserade som Hitler. Efter att bilden läckt ut i media blev det omöjligt för honom att vara kvar i rollen som ledare för Pegida och han tvingades därför att avgå.

Trots avhoppet talade Bachmann under kvällens demonstration inför de 2000 församlade demonstranterna. Omkring 400 vänsterextrema motdemonstranter hade också samlats för att protestera mot Pegida.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Fler svenskar har kontantreserv efter krigsstarten

Nu har varannan kontanter hemma i beredskapssyfte.. "De senaste årens omvärldshändelser har ökat svenskarnas medvetenhet."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.