2014 års pinsammaste PK-ögonblick

Publicerad 31 december 2014 kl 23.40

Opinion. 2014 är slut och det har blivit dags för Fria Tiders traditionsenliga lista över hur politiker, kändisar och journalister lyckats upprätthålla den politiska korrektheten under året. Det börjar knaka lite i fogarna, men än sköter man jobbet med stil.

Gilla artikeln på Facebook

Alliansens kickoff
I kategorin "årets ofrivilliga The Office-humor" levererade Alliansen överlägset bäst. Bilder från juni.

Propagandan på SVT:s EU-valvaka
I valet till Europaparlamentet i maj nådde konservativa och invandringskritiska partier stora framgångar över hela kontinenten. I SVT-studion rådde – som man kunde förvänta sig – riktigt dålig stämning.

Stefan Löfven presenterar gästerna under Nordiska rådets toppmöte

Stefan Löfven går till attack: "Det är bara käbbel"

"Fuck The EU"
I det här läckta telefonsamtalet lyckas våra amerikanska vänner Victoria Nuland och Geoffrey Pyatt med konststycket att på bara några minuter demonstrera inför världen hur USA konspirerar för att utforma en självständig nationalstats regering inför en nära förestående statskupp, samtidigt som de retar gallfeber på sina underhuggare i Bryssel. Tack för skrattet, Ryssland!

Sebbe på Grammisgalan
Det sägs att inte en högerarm förblev vilande. Det var februari 2014 och den grovt kriminelle rapparen "Sebbe Staxx" var på toppen av sin karriär och omhuldad av hela kulturetablissemanget. Det skulle dock komma att bli ett turbulent år för Sebbe. Efter att ha tagit ställning för terrororganisationen Revolutionära fronten i "Uppdrag granskning" följde flera inställda spelningar, och då var det uppenbarligen inte lika roligt att vara "kontroversiell" längre. I november meddelade Sebbe, som bland annat dömts för att ha skrivit att han ville "döda bögen" Jimmie Åkesson, att han nu hade hittat Jesus och lämnat både hatet och kriminaliteten bakom sig.

Rikspolischefens sexköpshit
I november blev Migrationsverkets tidigare generaldirektör Dan Eliasson ny rikspolischef. I samband med det uppmärksammas en punklåt med titeln "Knulla i Bangkok" där den 53-årige toppbyråkraten och hans bandmedlemmar sjöng om thailändsk prostitution och beskrev svenska kvinnor med odödliga formuleringar som "en liten diskofitta utan hjärna". "Vi markerade värden med den där låten. Det där går som en röd tråd i mitt yrkesliv tycker jag", förklarade Eliasson i höstas i en kommentar.

Fridolins vallöfte
De svenska Pisa-resultaten har förklarats med stökiga klassrum, hög invandring från låg-IQ-länder och lärare utan befogenhet att bringa ordning i klassrummet. Men enligt skolminister Gustav Fridolin beror resultatproblemen i skolan på att det saknas "höjda lärarlöner" och "klimatsmarta lärmiljöer". På bara hundra dagar lovade han att regeringen skulle åtgärda detta och vips skulle resultaten förändras. Om tio dagar är tiden ute. Vi väntar med spänning på nästa Pisa-rapport.

"Jag tycker att det är fantastiskt"
Klippet visar en muslimsk utomhusgudstjänst på en fotbollsplan i Brandkärr i Nyköping i slutet av juli. När en man skrev ett inlägg på Facebook om att böneutropet lät som en "åsna som har ont i magen" samlades ett hundratal muslimer utanför hans bostad för att utkräva hämnd. Senare åtalades han - inte muslimerna som hotade honom - för "hets mot folkgrupp". Det är alltså ett exempel på vad man brukar kalla anarkotyranni.


Great Reset

"Great Reset", "Build Back Better"... Globala eliten påstås förbereda radikal dystopisk "ny världsordning" med Trump röjd ur vägen.0 Plus

Kastade molotovcocktails mot lokalen. Video: Men antirasisterna råkade fångas av övervakningskameran.0 Plus

Kräktes två liter "svart vätska" innan sin död. SMS:ade sin mamma: "Din pojke är i fara, om nånting händer med mig, undersök."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Köper jätteannonser mot "bankmaffia"

Slaget om silverpriset fortsätter.. Småsparare köper nu annonser mot prisdumpande blankare i banksektorn.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.