400 soldater övar mitt i Stockholm

Publicerad 9 oktober 2021 kl 07.12

Inrikes. Under helgen kommer nästan 400 soldater och officerare i stridsutrustning att öva i centrala Stockholm. Det är Livgardets krigsförband Livbataljonen som övar försvar av Stockholm. Skottlossning med lös ammunition kan eventuellt ske.

Gilla artikeln på Facebook

För att höja sin förmåga övar Livbataljonen vid riksdags- och regeringsbyggnaderna och omkringliggande kvarter från tidig kväll lördag den 9 oktober till och med söndag förmiddag den 10 oktober.

Förbandet kommer bland annat att sätta upp vaktposter och vägspärrar och soldater kommer att patrullera till fots i området under hela natten. De kontroller som genomförs sker enbart på figuranter. Soldaterna bär stridsutrustning och skottlossning med ofarlig, så kallad lös ammunition, kan eventuellt ske.

Syftet är att öva på förbandets huvuduppgift i kris och krig: att skydda och bevaka samhällsviktiga anläggningar i Stockholmsområdet.

Övningsmoment kommer även genomföras i byggnader i Telestaden, Farsta, Stockholm. Övningsmomenten i Stockholmsområdet är avslutningen på en längre övning med totalt nästan 400 personer och inkluderar både anställd personal, inneliggande värnpliktiga och inkallad pliktpersonal.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Sverigedemokraterna KU-anmäler Löfven

Efter turerna kring kärnkraften. "Löfven står inte över Sveriges riksdag."0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.