AFA-knuten feministskola har fått hundra miljoner i bidrag

Publicerad 18 september 2022 kl 15.25

Du betalar. Kvinnofolkhögskolan, som agerar värd åt våldsbejakande vänsterextremister, har fått över 100 miljoner i statliga bidrag. Det rapporterar Avmaskerat, som granskar den radikala vänstern.

Dela artikeln

Kvinnofolkhögskolan har i över fem års tid upplåtit sina lokaler åt den vänsterextrema bokmässan ”Radikal bokmässa”.

Mässan arrangeras Syndikalistiskt forum och brukar samla en rad profiler från AFA och andra vänstergrupper som har som idé att använda våld mot politiska meningsmotståndare.

Den 23-25 september är det dags igen, och för sjätte året i rad hålls Radikal bokmässa i Kvinnofolkhögskolans lokaler.

Enligt Avmaskerats granskning får Kvinnofolkhögskolan årligen 20 till 25 miljoner kronor i statsbidrag via Folkbildningsrådet. Förutom detta har den vänsterextrema feministskolan även fått miljonbelopp av Arbetsförmedlingen och Göteborg stad, bland annat för att ordna SFI-undervisning åt invandrare.

I Folkbildningsrådets villkor står det att en folkhögskola som sökt bidrag "ska förmedla och förankra respekt för de mänskliga rättigheterna och för grundläggande demokratiska värderingar". Skolan får heller "inte bedriva eller främja antidemokratisk verksamhet".

Kvinnofolkhögskolan gör själva reklam för bokmässan på sociala medier, där skolan också "följer" olika vänsterextrema organisationer och personer, skriver Avmaskerat.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.