Louise Erixon meddelade förra veckan att hon och Åkesson hade separerat. Hon vill dock inte uppge orsaken.

Åkesson uppges ha varit otrogen – med "en rad" olika kvinnor

Publicerad 28 april 2020 kl 13.11

Inrikes. Det var Jimmie Åkessons omfattande vänsterprassel som fick förhållandet med Louise Erixon att spricka. Det uppger initierade källor inom partiet till podden Lögnarnas tempel, som drivs av två före detta SD-toppar. En av de utpekade älskarinnorna ska ha varit Åkessons sekreterare – som sedan fick en riksdagsplats.

Dela artikeln

"Vad är det som har hänt, varför bryter de upp? Jo, den korta historien är: Jimmies otrohetsaffärer hopar sig och en av dem har kontaktat Louise."

Så formulerar sig en av källorna till Christoffer Dulny, som tidigare var samordnare och budgetchef på SD:s riksdagskansli.

Enligt källan blev Åkesson "mer eller mindre utslängd" av Erixon eftersom hon inte ville "bli offentligt förnedrad fler gånger".

Att Jimmie Åkesson varit otrogen mot Louise Erixon bekräftas av "ett flertal olika" initierade källor, enligt Dulny.

Uppgifterna presenteras i podden Lögnarnas tempel, som Dulny sänder tillsammans med den före detta SD-riksdagsmannen Pavel Gamov.

Enligt podden har Jimmie Åkesson sedan åtminstone 2016-2017 vänsterprasslat med ett flertal kvinnor.

– Jimmie har en historia av att under ett flertal år haft en rad olika affärer med kvinnor i partiet och utanför partiet, kvinnor som har varit utanför partiet och sedan kommit in i partiet, säger Christoffer Dulny i podden.

Bland de kvinnor som pekas ut finns en SD-kvinna som tidigare uppmärksammats för sin romans med en annan riksdagsledamot för SD.

En annan älskarinna ska ha varit en sekreterare till Åkesson – som sedan fick en riksdagsplats.

– Hon är numera en av svenska folkets främsta företrädare. Hon har ingen kompetens, ingen bakgrund och har inte utmärkt sig på något sätt. Helt plötsligt får hon en riksdagsplats, säger Dulny.

Ytterligare en kvinnlig riksdagsledamot och ytterligare en kvinnlig tjänsteman uppges också ha affärer med SD-ledaren.

– Det här har tydligen varit någon form av rotation mellan olika kvinnor som jobbar eller har fått jobb eller blivit befordrade på grund av detta, säger Dulny.

Det har även florerat uppgifter om andra kvinnor, bland annat ett om "krogragg" från Sölvesborg som 2018 själv gick ut med skärmdumpar på meddelanden som Åkesson ska ha skrivit till henne på Facebook.

Både Dulny och Gamov säger att de i flera år har känt till delar av Åkessons påstådda affärer, men att de inte hade någon uppfattning om omfattningen.

Christoffer Dulny säger i podden att SD-sympatisörer har försökt få honom att inte gå ut med uppgifterna med hänvisning till att de är privata och inte politiska. Enligt Dulny har uppgifterna dock ett tydligt allmänintresse. Han nämner bland annat att både Åkesson och Erixon är toppolitiker, att otrohetsaffärer på den nivån kan användas i utpressningssyfte samt att SD profilerar sig som ett "socialkonservativt" parti.

– Det är också väldigt politiskt relevant att män på mycket höga positioner i ett parti använder sin maktposition för att få sex i utbyte mot olika positioner i partiet, säger han.

Enligt podden ska Expressens reporter David Baas ha fått "mängder av info" från "diverse ilskna och dumpade älskarinnor", men tidningen har valt att inte gå ut med informationen. Svenska medier har nämligen en tyst överenskommelse om att inte publicera uppgifter om makthavares otrohetsaffärer. Enligt de så kallade pressetiska reglerna ska "privatlivets helgd" respekteras.

Louise Erixon, som är kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg, meddelade förra veckan på Facebook att hon och Åkesson hade separerat.

"Tider förändras och livet går vidare", skrev hon.

Erixon har inte velat uttala sig mer om orsakerna till separationen, men till Aftonbladet säger hon att hon inte själv har träffat någon annan.

Fria Tider har begärt en kommentar från Sverigedemokraterna om de uppgifter som presenteras i Lögnarnas tempel.


Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan. Samtidigt rapporteras om uråldriga reningsverk och tiotusentals farliga ämnen i vattnet.0 Plus

Kolumn: Joakim Andersen. Sahra Wagenknecht höjer upprorsfanan mot PK-väldet och invandringen i sin nya bok.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Uppgift: 77 döda i israelisk attack mot matkö

"Massaker." Offren ska ha väntat på att ta emot förnödenheter.0 

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.