Rik på att våldta
ETT BARN: Damir Ali Ali, här fotograferad vid gripandet, får 840.000 kronor från JK eftersom Högsta domstolen har kommit fram till att han var ett, måhända något skäggigt, barn när bilden togs.

Kidnappade, torterade och våldtog kvinnor i Malmö – får 840.000 kr i skadestånd

Publicerad 13 augusti 2021 kl 12.16

Inrikes. Det blir jackpott för den då 18-årige arab som 2018 dömdes till 4,5 års fängelse för att tillsammans med sin bror ha kidnappat, torterat och grupp­våldtagit två unga kvinnor i Malmö. Damir Ali Ali får nu 840.000 i skadestånd för att han dömts till fängelse för brotten trots att han är ett barn, rapporterar TT.

Gilla artikeln på Facebook

Den ena kvinnan kidnappades av bröderna och våldtogs samtidigt som de ströp henne.

Några veckor senare slog bröderna till mot en ny kvinna, som de kidnappade och förde till en källare där de torterade och våldtog henne under pistolhot.

Den yngre av de två arabiska bröderna dömdes i hovrätten för bland annat människorov, grov våldtäkt, stöld, utpressning, olovligt brukande och olovlig körning till 4,5 års fängelse. Den äldre brodern fick sju års fängelse.

Den yngre araben ansökte sedan om resning eftersom han hävdade att han var under 18 år när brotten begicks. Frågan hade redan prövats av hovrätten med samma bevisning, men Högsta domstolen beviljade ändå resning och kom i februari 2020 fram till att mannen inte var över 18 år vid brottstillfället.

Mannen får därför 840.000 kronor från skattebetalarna eftersom han enligt JK:s skadeståndsbeslut har fått ett alltför "hårt straff för sin ålder".

Beloppet ska tillfalla mannen trots att han skulle ha dömts till ett långt frihetsberövande straff även om han faktiskt hade varit 17 år. Närmare bestämt anser JK att mannen suttit 14 månader för länge bakom lås och bom.

Att mannen faktiskt begick de bestialiska kidnappnings- och tortyrvåldtäkterna saknar betydelse.

"Hon ville inte bli gravid med en 'jävla muslim' och sa åt dem att i alla fall använda kondom", står det i tingsrättens redogörelse för vad den ena kvinnan sade när hon insåg vad bröderna tänkte göra med henne.

Det återstår att se om Sverige åtalar kvinnan för förolämpning.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Stor M-enighet om ny linje

Stämman avslutad. Ska locka 150.000 S-väljare med hårdare tag mot gängen och minskad invandring.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.