Massmordet i Boulder
De identifierade dödsoffren.

Alla Boulder-skyttens offer var vita

Publicerad 25 mars 2021 kl 07.56

Inrikes. Samtliga tio dödsoffer som identifierats efter syriern Ahmad Al-Issas masskjutning i Colorado var vita. Att döma av hans inlägg i sociala medier var han besatt av "rasism", som han beskyllde vita människor för.

Gilla artikeln på Facebook

I samband med måndagens masskjutning på ett köpcentrum Boulder i Colorado hävdade journalister och vänsteraktivister att skytten var "en vit man" med förmodat "rasistiska" motiv.

Men det visade sig senare att skytten var en 21-årig arab som heter Ahmad Al-Issa. Nu har det dessutom kommit fram att samtliga av de tio dödsoffren var vita människor.

Detta sakförhållande får som väntat föga uppmärksamhet i etablerad amerikansk media, men den populäre medborgarjournalisten Andy Ngo kommenterar saken på Twitter.

"För några dagar sedan fick jag höra att det har betydelse vilken ras offer i skjutningar har även om det inte finns några bevis för att ras spelade någon roll i attacken", skriver han och publicerar ett bildkollage med dödsoffren.

21-åringen besatt av "rasism"
Före dådet hade Ahmad Al-Issa på sociala medier gått till rasande attack mot Donald Trumps invandringspolitik och påstått att det var "rasistiska" vita väljare som såg till att Trump blev president. Han länkade också till artiklar om liknande ämnen i diverse vänstermedier.

Al-Issa trodde också att "rasistiska islamofober" hade hackat hans mobiltelefon och ska som tonåring ha anklagat skolkamrater för att vara "rasister" och hotat att anmäla dem för "hatbrott", rapporterar National File.

I amerikanska medier pekas just vita människor ständigt ut som "rasister" som är ansvariga för att icke-vita stöter på motgångar i livet.

Dödsoffren var den 51-årige polismannen Eric Talle, Tralona Bartkowiak, 49; Suzanne Fountain, 59; Teri Leiker, 51; Kevin Mahoney, 61; Lynn Murray, 62; Rikki Olds, 25; Neven Stanisic, 23; Denny Stong, 20 samt Jody Waters, 65.


Chockerande videon. Skräckdådet sker mitt på dagen – inför publik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Åtta gånger fler sjuka med vaccin än utan

Stockholm massvaccinerades. Då ökade smittspridningen med 800 procent.0 

Ekonominyheter

Swedbank har Sveriges minst nöjda kunder

Nya siffror från Svenskt Kvalitetsindex.. Här är Sveriges bästa – och sämsta – banker.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.