Försvarsmakten transporterade på lördagen materiel från Göteborg till Ärna flygplats i Uppsala, där ett annat fältsjukhus upprättas.

Älvsjömässan blir komplett fältsjukhus

Publicerad 22 mars 2020 kl 13.17

Inrikes. Region Stockholm kommer i samarbete med Försvarsmakten bygga upp ett komplett fältsjukhus inklusive intensivvårdsplatser vid Stockholmsmässan i Älvsjö. Det beslutades under söndagsförmiddagen. Arbetet med uppbyggnaden påbörjas redan under dagen.

Gilla artikeln på Facebook

– Även om vi för närvarande har lediga intensivvårdsplatser vet vi att läget kan förändras snabbt. Vi vill hela tiden ligga steget före i vår planering. Vi fortsätter att hoppas på det bästa och planera för det värsta, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson, i ett pressmeddelande.

Samarbetet består i att ett av Försvarsmaktens sjukhus byggs ut i och omkring Stockholmsmässan i Älvsjö. Beslutet att Försvarsmaktens sjukhus får byggas upp i Stockholm har tagits av Socialstyrelsen.

Utrustningen i Försvarsmaktens sjukhus kan användas både till intensivvård och annan vård.

En kraftig utbyggnad av intensivvården har redan skett på länets akutsjukhus och ytterligare utbyggnad pågår, enligt Region Stockholm.

Bemanningen sker genom en samordning av regional särskild sjukvårdsledning (RSSL) där regionens samlade sjukvårdsresurser ska används inklusive personal från privata vårdgivare.

Behovet av intensivvårdsplatser för patienter med covid-19 förväntas bli mycket stort under de kommande veckorna.


Varning för otäcka bilder! Uppemot 30 män rök ihop med yxor, brännbollsträn och machetes – blod överallt.0 Plus

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Danmark: Nu drar vi in uppehållstillstånden för syrierna – "De ska självklart resa hem"

Kriget är slut, nu ska de hem. Danska regeringen beordrar Migrationsverket att ompröva redan fattade asylärenden.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.