Péter Márki-Zay lyckades inte besegra Viktor Orban – trots att han samlade hela oppositionen och har tagit emot minst 50 miljoner kronor från utlandet.

Amerikansk NGO finansierar Ungerns opposition

Publicerad 23 september 2022 kl 18.14

Utrikes. I samband med valet i Ungern fick oppositionen mot Viktor Orban ta emot mångmiljonbelopp från liberaler i USA, rapporterar Remix News.

Dela artikeln

En ny skandal skakar vänstern i Ungern.

Det som nu kommit fram är att en ljusskygg organisation i USA kallad "Action for Democracy" har försett den ungerska vänsteroppositionen med motsvarande 50 miljoner kronor.

Trots ett starkt internationellt liberalt motstånd lyckades premiärminister Viktor Orban vinna en storseger mot den samlade oppositionen i valet tidigare i år.

Action for Democracy är så kallad NGO med kopplingar till vänsteroligarken George Soros, personer i Hillary Clintons närhet samt till andra globalistiska organisationer som Council on Foreign Relations, skriver Remix News.

Pengarna – en jättesumma i ungerska valsammangang – smusslades över till oppositionsledaren Péter Márki-Zays kampanjorganisation MMM och kom framför allt från amerikanska donatorer. Det visar en granskning som publiceras av nyhetsportalen Index.

Action for Democracy tycks ha för avsikt att ägna sig åt valpåverkan även på andra håll än i Ungern. På sin hemsida identifierar den vänsterliberala organisationen dessa länder som särskilt viktiga: Italien, Brasilien, Ungern, Polen och Turkiet.


Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan. Samtidigt rapporteras om uråldriga reningsverk och tiotusentals farliga ämnen i vattnet.0 Plus

Kolumn: Joakim Andersen. Sahra Wagenknecht höjer upprorsfanan mot PK-väldet och invandringen i sin nya bok.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Tre döda efter tågolycka

Korsade spår i centrala Örebro. Tredje personen ännu inte identifierad.0 

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.