Ylva Johansson uppgav nyligen att Europa kommer att svälta ihjäl om invandringen från tredje världen inte ökar kraftigt. Hon har idag en ny, pålitligare chef för Frontex som hävdar att den illegala invandringen inte går att stoppa.

Anklagelsen: Ylva Johansson beordrade EU:s gränschef att släppa in illegala invandrare

Publicerad 21 februari 2024 kl 17.14

EU. Den tidigare chefen för EU:s gränsmyndighet Frontex anklagar EU-kommissionären Ylva Johansson (S) för att ha beordrat honom att släppa in invandrare – eftersom de "kommer av kärlek". Det rapporterar franska Le Point.

Dela artikeln

– Ditt jobb är att ta in migranter och välkomna dem eftersom de kommer av kärlek. Vare sig du gillar det eller inte. Vi är en åldrande kontinent så du måste släppa in dem.

Så ska Ylva Johansson ha sagt till Frontex dåvarande chef Fabrice Leggeri år 2019, kort efter att hon tillträdde som icke folkvald EU-kommissionär för inrikes frågor. Uppgiften kommer från Leggeri själv.

EU-kommissionen hävdar att påståendet om Ylva Johanssons kommentar är falskt, skriver Le Point.

Fabrice Leggeri tvingades bort från posten som Frontexchef år 2022, bland annat efter krav från vänstern efter att ha anklagats för att ha tagit för hårda tag för att stoppa den illegala invandringen. Särskilt anklagades han för att ha försökt trycka tillbaka illegala invandrare på väg mot EU mot Turkiet.

Leggeri hade enligt Le Point en konflikt med EU-kommissionen. Själv ansåg han att det var hans jobb att faktiskt skydda gränserna, medan kommissionen istället betonade de illegala invandrarnas "rättigheter" att få asyl.

"Annars svälter vi ihjäl"
Ylva Johansson hävdade nyligen att Europa kommer att svälta ihjäl om inte tredje världen-invandringen ökar kraftigt:

Hon har idag en betydligt pålitligare chef på Frontex – Hans Leijtens – som anser att det är omöjligt att stoppa den illegala invandringen. Istället vill han se mer "öppenhet".


Nyheter från förstasidan

M-ledamöter som trycker på fel knapp hotas med straff

Gå efter samvetet i morgon kan få ödesdigra konsekvenser. Kritisk M-ledamot drar till USA och slipper rösta ja till könsbyteslagen. 0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.