Khozga Kamila hyllades som en hjälte i lokal media när han köpte Skänninge stadshotell för bara ett år sedan. Nu åtalas han för bland annat och människorov och våldtäkt mot en tonårsflicka.

Anrika hotellet fick nya ägare – blev våldtäkts- och kidnappningsbas

Publicerad 4 mars 2024 kl 15.08

Inrikes. Khozga Kamila blev nyligen ägare till Skänninge stadshotell. Den 26-årige kurden åtalas nu för att ha våldtagit en 17-årig flicka, kidnappat en man och hanterat tunga droger – allt i det anrika hotellets lokaler.

Dela artikeln

Khozga Kamila hyllades i lokalmedia för ett år sedan när han och hans irakiska familj köpte upp Skänninge stadshotell.

Med rubriker som "Kamila vill rädda hotellet – köpte för 4,3 miljoner" framställdes budskapet att rätt man nu var på plats för att rycka upp etablissemanget, som har anor från 1800-talet.

Istället eskalerade situationen snabbt mot totalt kaos med kidnappningar och våldtäkter.

I september förra året gjorde polisen ett tillslag på Skänninge stadshotell. Sju personer anhölls för narkotikabrott, varav några häktades. Misstankarna är numera avskrivna för alla förutom Khozga Kamila.

Efter tillslaget uppstod misstanke om att en våldtäkt mot en 17-årig flicka ägt rum på hotellet den 4 september. Dessutom fattades misstanke om att en man blivit inlåst på hotellet natten mot den 5 september. Mannen ifråga återfanns cirka en mil från hotellet morgonen efter. Han blev enligt åtalet tvingad att klä av sig kläderna och därefter inlåst cirka en timme i ett valv. I samband med detta hotades han enligt åtalet med en pistol eller ett pistolliknande föremål som Khozga Kamila hållit i. Mannen ska därefter ha förts bort i en bil och misshandlats med sparkar och slag.

Khozga Kamila åtalas för grovt narkotikabrott och för att ha våldtagit flickan på hotellet. Dessutom åtalas han för människorov mot mannen.

Ännu en man åtalas för människorovet. En viktig del i bevisningen är en övervakningsfilm där man ser att kvinnan blir inlåst på hotellet.

Åklagaren yrkar att Khozga Kamila – som är medborgare i Irak – ska utvisas ur Sverige med förbud att återvända för all framtid.


Nyheter från förstasidan

Kristersson gav lugnande besked till kriminella som hunnit bli medborgare

Löftet till gängen: Kommer inte att utvisas. Statsministern betonade att hotet om utvisning inte gäller kriminella som hunnit bli svenska medborgare.0 

Ekonominyheter

Inflationen i Sverige sjunker ytterligare

KPI nu på 4,1 procent.. "Vissa varor är till och med billigare än vad de var under samma period förra året."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.