Antivitt våld tvingar svenskar fly Rosengård

Publicerad 5 mars 2012 kl 07.17

Inrikes.I fredags hittades 20-årige Johan blödande på Bennets väg efter en gängmisshandel. Hans syster Lisa är döv på ena örat efter att tre invandrarkillar kastat en smällare mot henne. Nu vill familjen flytta från Rosengård.

Gilla artikeln på Facebook

"Johan minns bara blicken i de svarta ögonen och smärtan när knytnäven träffar hakan för första gången", skriver Sydsvenskan i en ovanligt frispråkig artikel om den svenska familjens situation.

Mellan åtta och nio unga män ska ha deltagit i misshandeln av Johan. När han låg på marken blev han sparkad i huvudet tills han förlorade medvetandet.

- Svennehora, ni är smutsiga, det är några av glåporden som vi har fått höra sedan första dagen. Det är mest ungdomar och barn. Men även vuxna kvinnor och män kan vräka ur sig vad som helst, säger mamman Maria till Sydsvenskan.

Dottern Lisa berättar hur någon kastade ett järnrör efter henne och hur det började brinna på hennes balkong av okänd anledning.

- Många här drabbas. Men vi råkar ut för saker och kallas för svennar alltför ofta för att jag inte ska tro att det i alla fall delvis beror på att vi är ljusare i hyn än de flesta andra här, säger Lisa.

Familjens fyra hundar tycks också provocera den muslimska majoritetsbefolkningen. I januari kastade tre invandrarkillar en smällare som gjorde Lisa döv på vänster öra och skrek ”jävla hundälskare”, berättar hon.

När Sydsvenskan följer med på hundpromenad är rutten noga vald. "De vill undvika de unga killarna som kastar pinnar och smällare, ropar svennehora och bussar sina hundar mot deras. Men kvällen slutar utan problem", skriver tidningen i slutet på sitt reportage.


Försvarar sig med att allt är Sveriges fel. En rad offer – mannen körde in i vakterna när han skulle gripas.0 Plus

"Klimathotet"

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Ekonominyheter

Ingves ”djupt orolig" för sitt eget boprisrally

Riksbankschefen beklämd av lånefesten.. "Har pratat om bostadsmarknaden sedan jag började på Riksbanken" men inte gjort nåt.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.