Genrebild.

Arab häktas för skjutning mot 2-årigt barn

Publicerad 19 juli 2019 kl 15.33

Inrikes. En 20-årig invandrare häktas nu i sin frånvaro för den livsfarliga skjutningen mot två män och ett litet barn i en bil i problemområdet Seved i Malmö i tisdags.

Gilla artikeln på Facebook

Det var strax innan klockan 20 i tisdags som polisen larmades till Sevedsplan i Malmö med anledning av en skottlossning.

Kort efter händelsen fick polisen kännedom om att en person med  skottskador inkommit till akutmottagningen i Malmö.

Ett stort antal polisresurser, därtill polishundar deltog i insatsen. Polispatruller placerades både på sjukhuset med den skadade samt på brottsplatsen, som spärrades av.

Samma kväll meddelade vårdpersonalen att den skjutne mannen hade blivit lindrigt skadad. Han är en man född 1992, enligt polisen.

Skotten hade avlossats mot en bil där det satt två män samt ett litet barn på 2 år.

På fredagen häktades en 20-årig invandrare i sin frånvaro för skjutningen. Gärningsmannen är alltså ännu på fri fot.

Han är misstänkt för tre fall av mordförsök, på samtliga tre personer, inklusive barnet, som satt i bilen.

Att mannen sköt mot en bil med ett litet barn i tyder på "särskilt stor hänsynslöshet", säger åklagare Lars Morand till SVT Skåne.

Enligt Kvällsposten var barnet nära att träffas. Gärningsmannen ska ha sprungit efter bilen och avlossat flera skott mot den på ett sådant sätt att det lät som ett automatvapen, säger ett vittne till tidningen. Mannen som träffades av en kula satt i passagerarsätet bredvid föraren. Skjutningen var en hämnd för en misshandel som skedde nyligen.


"Enda sättet att stoppa rasismen." Välj: "Invänta er död" eller begå självmord.0 Plus

Bland varsomhelstare och någonstansare. Joakim Andersen om den globala klassens lågintensiva krig mot sina undersåtar.0 Plus

Vansinneskörningen i Malmö

Körde sin Mercedes rakt in i parkerade bilar under vansinnesfärd. Mammans ben var "söndertrasat" när den 21-årige bidragstagaren valde att avvika i riktning mot Rosengård.0 Plus

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0