Dhahi Khalfan Tamim.

Arabisk polischef: Kvinnor som säger nej till sex menar egentligen ja

Publicerad 24 februari 2017 kl 23.22
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Kvinnor som säger nej till sex vill egentligen ha sex ändå. Det hävdar Dhahi Khalfan Tamim, Dubais förre polischef, på Twitter.

Dela artikeln

© Pressbild

Hind Al Eryani.

Inlägget postades i onsdags på Tamims Twitterkonto som har 1,6 miljoner följare. "När en kvinna säger nej så menar hon i själva verket ja / ett svenskt ordspråk", står det i inlägget.

Den 65-årige polisveteranen får emellertid mothugg från journalisten Hind Al Eryani som är verksam i bland annat Dubai. "Fel mening. Du uppmuntrar till våld mot kvinnor", twittrar hon.

"Svenskar är detta ett exempel från ert land? Kan inte tro det", fortsätter hon senare.

Plötsligt ger sig den svenska myndigheten Svenska institutet in i twitter­debatten. "När en kvinna säger nej betyder det nej" twittrar man ut på arabiska och "Nej betyder nej" på engelska via sitt arabiska konto @Sweden_ar.

Dhahi Khalfan Tamim är numera general­löjtnant och högste säkerhets­chef på Dubais polismyndighet. Han var polischef för det arabiska emiratet mellan 1980 och 2013.

Se även:
"Jag är invandraren som knullar din dotter" – här sprider svensk myndighet hat på Twitter

Artikeln är rättad.


Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan. Samtidigt rapporteras om uråldriga reningsverk och tiotusentals farliga ämnen i vattnet.0 Plus

Kolumn: Joakim Andersen. Sahra Wagenknecht höjer upprorsfanan mot PK-väldet och invandringen i sin nya bok.0 Plus

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.