Alice Weidel är inte imponerad av mediernas påståenden om att ett "förbud mot fyrverkerier" kan lösa problemen.

Arabkaos på nyår visar "akut behov" av att sluta dalta med invandrare

Publicerad 9 januari 2023 kl 19.22

Utrikes. AFD-ledaren Alice Weidel kräver en rask omställning av den tyska migrationspolitiken efter att stora grupper invandrare slagit sönder Berlin på nyår. Hon pekar ut tre områden som måste förändras och kritiserar medierna för att lyfta fram "fyrverkeriförbud" som någon sorts lösning på ett i grunden invandrarrelaterat problem.

Dela artikeln

Alternativ för Tyskland (AFD) har länge krävt en snabb omställning av Tysklands migrationspolitik för att förhindra kaos i landet. Nu bekräftar oroligheterna på nyår att partiet har haft rätt och den politiskt korrekta ledningen i landet har gjort fel, enligt Alice Weidel.

Enligt henne har experimentet med en ideologiskt styrd multikulturalism som genomförts av tyska regeringen och dess föregångare misslyckats.

I en insändare i Junge Freiheit, som publicerades på lördagen, beklagade AFD-ledaren det "krigsliknande tillstånd och den statliga förlust av kontroll" som sågs över hela den tyska huvudstaden vid årsskiftet, där invandrarnas "djupa förakt" för värdlandet blev tydligt.

Hon framhöll att det är chockerande att människor är beredda att använda våld mot poliser, räddningsarbetare och fotgängare, vilket 145 personer misstänks för att ha sysslat med.

Av de som åtalades har 100 inte ens tyskt medborgarskap och 11 har dubbelt medborgarskap, enligt de senaste uppgifterna från Berlin.

Hur många av de kvarvarande som har någon form av invandrarbakgrund har inte redovisats alls, eftersom sådana uppgifter räknas som politiskt känsliga i Tyskland.

Weidel säger att den senaste incidenten med upplopp bara bekräftar hur okontrollerad massinvandring "importerar våld och brott och destabiliserar det mottagande samhället".

Hon påpekade att Tysklands livsstil och värderingar allvarligt är hotade och uppmanade allmänheten att övervinna rädslan att inte uppfattas som "politiskt korrekt".

AFD-ledaren föreslog en bred strategi för att hantera problemen som orsakats av okontrollerad massinvandring. Hon var dock pessimistisk till att den tyska regeringen skulle lyssna, eftersom oreglerad invandring nu har blivit en "statlig doktrin" bland Tysklands mainstream-politiska partier.

Först måste den "ansvarslösa politiken" med öppna gränser, som den tidigare tyska kanslern Angela Merkel förespråkade, upphöra.

Det krävs mer granskning för att säkerställa att asylsökare vars ansökningar har avslagits, ekonomiska invandrare och invandrare med kriminellt förflutet snabbt returneras till sitt ursprungsland, enligt AFD.

För det andra måste Förbundsdagen och mainstream­medierna vakna upp och erkänna de befintliga problem som landet står inför gällande mångfald.

Weidel kritiserade den "manipulerande språkanvändningen" som används av stora delar av media för att beskriva händelserna på nyårsafton – att tala om behovet av "fyrverkeriförbud" och kalla de involverade "ungdomar" istället för att kommentera det faktum att majoriteten av störningarna orsakades av personer med invandrarbakgrund.

"Att inte nämna fakta löser inga problem och politikernas fasta fraser är ett hån mot alla medborgare som bryr sig om sina barn och familjers säkerhet", skriver AFD-ledaren och tillägger att de som försökte skrika "rasism" mot dem som var modiga nog att nämna fakta i själva verket försökte "urskulda våldsbrottslingar".

Slutligen framhöll Weidel att de som invandrar till Tyskland har en skyldighet att integrera sig, eftersom integrationen hittills har misslyckats totalt.

"Integration lyckas bara om reglerna och värderingarna i vårt samhälle accepteras".

Weidel kräver också att Tysklands "mjuka rättssystem" ska upphöra och att måste börja avskräcka de som anser det acceptabelt att bryta mot lagen. Hon krävde att förbundsregeringen ska sluta marknadsföra landet för ekonomiska invandrare över hela tredje världen genom att lyfta fram höga sociala förmåner, överdrivna löften om boendestandarden och enklare vägar till medborgarskap.

"De sociala problem som blev synliga för alla i vårt land på nyårsafton måste därför tacklas och lösas utan tvekan", avslutar hon, och varnar för att upploppen som skedde i Berlin kan sprida sig till hela landet.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Hushållen fortsätter hålla i plånboken

Konjunkturinstitutets nya prognos.. Lågkonjunkturen håller i sig även nästa år.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.