Micael Bydén dansar med en transvestit under Prideparaden i Stockholm 2016.

ÖB: "Främlingsfientlighet" mer oroande än militära hot mot Sverige

Publicerad 13 juni 2019 kl 15.25

Inrikes. Försvarsmaktens överbefälhavare Micael Bydén kommer med nya kontroversiella utspel i en intervju med Helsingborgs Dagblad.

Gilla artikeln på Facebook

Micael Bydén tillträdde som ÖB i oktober 2015 och har sedan start haft en tydligt kulturmarxistisk profil med fokus på genus, HBTQ och mångkultur.

Bland annat har han väckt uppmärksamhet med sina spektakulära uppträdanden i samband med Prideparaden i Stockholm och sina satsningar på att få in fler invandrare, feminister och homosexuella i Försvarsmakten.

Förra året tvingades generalmajor Anders Brännström bort från Försvarsmakten efter en konflikt med Bydén. Brännström anser att "massmigrationen" från tredje världen är ett säkerhetspolitiskt hot och "en påfrestning hela samhället och hela Europabygget".

I en intervju med Helsingborgs Dagblad poängterar Micael Bydén idag att han inte är särskilt bekymrad över något militärt hot mot Sverige från exempelvis Ryssland. Han säger att "sannolikheten för ett väpnat angrepp mot Sverige är fortsatt låg".

Det finns annat som bekymrar ÖB mer – exempelvis "främlingsfientlighet".

− Mer än ett direkt militärt hot mot Sverige kan jag oroa mig för terrorism, organiserad brottslighet och främlingsfientlighet – det känns väldigt obehagligt. Men jag kan också oroa mig för hot mot demokrati och våra värderingar, säger han till HD.

Micael Bydén understryker i intervjun att han är "väldigt värderingsstyrd" och tycker att "mycket handlar om att vi ska ta hand om varandra".


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.