Barnvåldtäkten i Huddinge
Den idag 22-årige järnrörsmannen (t.v.) har redan ett gediget brottsregister. Han hånflinade inför polisens kamera när han tidigare greps för andra brott.

Barnvåldtäktshäktad slog nästan ihjäl gravid kvinna – var ändå en fri man

Publicerad 1 maj 2019 kl 07.00

Lag & Rätt. Den 22-årige man som häktats för barnvåldtäkten i Huddinge dömdes för bara ett år sedan för att ha onanerat på en skola och för en bestialisk och blodig järnrörsattack mot en gravid kvinna. Men på grund av det generösa svenska rätts­systemet slapp han utvisning och kom undan med ett mycket kort fängelsestraff.

Gilla artikeln på Facebook

Kunde den grova överfallsvåldtäkten mot en skolflicka i Huddinge ha undvikits?

Det frågar sig många användare på sociala medier sedan nya detajer framkommit om den 22-årige invandrare som häktats för brottet.

Flickan var i torsdags förra veckan på väg till skolan när hon överfölls och våldtogs av en maskerad man, som efteråt flydde på en moped.

Den häktade dömdes så sent som i april 2018 för brutala brott – men var ändå återigen en fri man ett år senare när barnvåldtäkten ägde rum. Han slapp också utvisning, trots att han är medborgare i Thailand.

Enligt den ett år gamla domen i Södertörns tingsrätt angrep mannen på morgonen den 21 november 2017 en gravid svensk kvinna Årsta. Enligt åklagaren var brottet grovt eftersom mannen "visat särskild hänsynslöshet och råhet och våldet varit livsfarligt".

Kvinnan skulle gå till jobbet men beslutade sig för att jobba hemifrån på grund av snökaoset. När hon klev in i hissen i sin bostad följde mannen efter henne och när hissen stannade på femte våningen klev han ut och tog fram ett järnrör som han började slå henne i huvudet med.

Den gravida kvinnan, som blev förblindad av blodet, lyckades skrika på hjälp och kunde som tur var snabbt räddas av två grannar. Hon drabbades enligt domen av "blödning och brott i och omkring pannbihålan, luft och blod i hjärnan samt sårskador på högra handen". 

Efter den brutala misshandeln i hissen gick mannen vidare till Engelska skolan, där han onanerade inför elever i fönstret till ett klassrum. 

Mannen dömdes också för att ha hotat döda en kriminalvårdsanställd på en anstalt i augusti 2017.

En rättspsykiatrisk undersökning visade att han inte har begått gärningarna under påverkan av en allvarlig psykisk störning.

Domaren Anders Larsson tog dock fasta på att mannen "endast" var 20 år och 10 månader vid tillfället för brotten, alltså strax under 21 år, och att det därför gick att ge honom ett mycket lägre straff.

Södertörns tingsrätt dömde den 10 april 2018 mannen till endast ett år och tio månaders fängelse för grov misshandel, sexuellt ofredande, hot mot tjänsteman och ringa narkotikabrott.

Eftersom han redan suttit häktad, och på grund av den kontroversiella svenska regeln om två tredjedelsfrigivning, var han åter en fri man bara ett år senare när barnvåldtäkten begicks.

22-åringen är sedan tidigare dömd för en rad andra brott, bland annat rån i tunnelbanan, men kommer alltid undan med mycket låga straff och slipper alltid utvisning.


Nyheter från förstasidan

Trump klassar AFA som terrororganisation

Presidentens löfte idag. Pekar ut vänsterextremisterna för våldsdåd under raskravallerna.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.