Biden in i dimman

Biden påstår sig ha pratat med ännu en död världsledare

Publicerad 8 februari 2024 kl 14.50

Utrikes. Återigen har USA:s president Joe Biden påstått sig ha träffat en politiker långt efter dennes död. Den 81-årige politikern har nu en gedigen historia av att uppge sig ha pratat med de döda.

Dela artikeln

På två olika evenemang i New York på onsdagen berättade Biden om hur han under ett möte i Storbritannien år 2021 träffade den tyske förbundskanslern Helmut Kohl.

Kohl – som var tysk ledare 1982–1998 – dog år 2017, rapporterar NBC News.

Den nya grodan kommer bara dagar efter att Joe Biden berättat om sitt möte år 2021 med den tidigare franske presidenten Francois Mitterrand – som avled år 1996.

Biden, 81, har en historia av att påstå sig ha pratat med de döda. Till exempel berättade presidenten år 2022, vid en sammankomst i Florida, att han samtalat med mannen som "uppfann" insulin. Frederick Banting och John Macleod, som upptäckte insulinet, var båda döda år 1942 när Joe Biden föddes.

Kort före händelsen i Florida talade Biden vid en hungerkonferens i Vita huset och frågade då efter kongresskvinnan Jackie Walorski – som dog i en uppmärksammad bilolycka i augusti samma år.

– Jackie, är du här? Var är Jackie? mumlade en synbart förvirrad Biden när han höll sitt öppningstal på konferensen.

Joe Biden berättade också under sin presidentkampanj 2019 för en grupp donatorer att den tidigare brittiska premiärministern Margaret Thatcher, som dog 2013, var orolig för USA under Trump. När han fick misstaget påpekat för sig beskrev Biden det som hela som en "freudiansk felsägning" och förklarade att han menade att säga Storbritanniens premiärminister Theresa May.


Nyheter från förstasidan

Här går "sionisterna" till gödselattack mot tältlägret

Dramat i Göteborg. "Jag fick gödsel i ögonen och näsan, ja över hela mig."0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.