Biden in i dimman

Nära nio av tio amerikaner: Biden för gammal för ännu en mandatperiod

Publicerad 12 februari 2024 kl 13.01

Utrikes. En förkrossande majoritet av amerikanerna anser att Joe Biden, 81, är för gammal för att vara president i fyra år till. Det visar en ny mätning från Ipsos/ABC News.

Dela artikeln

Enligt undersökningen tycker 86 procent av amerikanerna att Biden är för gammal för att sitta ytterligare en mandatperiod som president.

Den siffran inkluderar 59 procent av amerikanerna som anser att både han och Donald Trump, 77, är för gamla för att inneha presidentposten. Men ytterligare 27 procent anser alltså att enbart Biden är för gammal.

Mätningen kommer efter att Joe Biden under förra veckan gjort bort sig genom att hänvisa till möten han nyligen ska ha haft med sedan länge bortgångna världsledare. En rapport släpptes också av en särskild utredare som beskrev Biden som "en välmenande äldre man med dåligt minne".

I rapporten, som är en del av utredningen om hemligstämplade dokument som hittades i Bidens bostad och kontor förra året, nämns presidentens minnessvårigheter vid en rad tillfällen. Detta fick Joe Biden att hålla en förvirrad och ilsken presskonferens som även av sympatiskt inställda bedömare anses ha skadat bilden av honom ytterligare.


Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan. Samtidigt rapporteras om uråldriga reningsverk och tiotusentals farliga ämnen i vattnet.0 Plus

Kolumn: Joakim Andersen. Sahra Wagenknecht höjer upprorsfanan mot PK-väldet och invandringen i sin nya bok.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Uppgift: 77 döda i israelisk attack mot matkö

"Massaker." Offren ska ha väntat på att ta emot förnödenheter.0 

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.