Bil körde in i folkmassa i Berlin

Publicerad 26 juli 2020 kl 10.55

Utrikes. En bil har under morgonen kört in i en folkmassa i Berlin och flera människor har skadats. Det skriver stadens brandförsvar på Twitter.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt tyska Focus var det klockan 7:20 på morgonen som en bil av SUV-typ körde in i flera människor vid Hardenbergplatz i Berlin. Av oklar anledning körde bilen i hög hastighet av vägbanan, upp på trottoaren och in i de människor som fanns där.

Sju människor har skadats, varav tre allvarligt. En av de skadade ska ha genomgått återupplivningsförsök, skriver brandkåren på Twitter. Flera vittnen uppges även ha chockats av händelsen. Ett stort antal blåljusenheter larmades till platsen, bland annat två ambulanshelikoptrar, samt polisens bombhundar.

Föraren av bilen, en man, greps efter händelsen och fördes till sjukhus. Enligt Focus ska bilen ha haft estniska registreringsplåtar. Berlinpolisen skriver på Twitter att de i nuläget inte misstänker att det rör sig om en politisk eller religiös attack.

Istället tror man att det rör sig om en fortkörare som gjort en vänstersväng i hög hastighet, tappat kontrollen på bilen och därefter kört på människorna på trottoaren. Polisen befinner sig på platsen och utreder olyckan.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.