Våldtäkten ägde rum på Södersvedsbadet på Ingarö. "När solen gick upp bad jag Allah om förlåtelse", berättade den dömde under rättegången.

Blev svensk medborgare – firade med våldtäkt: "Nu kan jag göra vad jag vill"

Publicerad 11 oktober 2018 kl 16.21

Inrikes. En 29-årig invandrare döms till fängelse för att ha våldtagit en kvinna på en badplats på Ingarö i Stockholms skärgård.
– Han sa att han kunde göra vad han ville med mig eftersom han nyligen blivit svensk medborgare, berättar offret.

Dela artikeln

Kvinnan var ytligt bekant med mannen via en gemensam väninna. En kväll i slutet av juli i år fick han henne att följa med till Södersvedsbadet på Ingarö för att ta ett kvällsdopp.

Vid ett betongfundament till en badbrygga kastade han kvinnan, som har bristande simkunskaper, i vattnet. Han höll sedan fast hennes kropp och hår och tryckte henne mot bryggan medan han genomförde en våldtäkt i vattnet, enligt domen.

När hon försökte ropa på hjälp drog han i hennes hår och drog vid flera tillfällen ner henne under vattenytan. Han bet också kvinnan, som storgrät och var livrädd för att drunkna, i läppen när hon vädjade åt honom att sluta. 

Efteråt sade han åt kvinnan att hon "inte fick tala med någon, att hon skulle hålla sig tyst och att han kunde göra vad han ville med henne för att han nyligen hade blivit svensk medborgare", enligt domen.

Mannen uppgav själv att samlaget hade varit frivilligt, en förklaring som tingsrätten dock inte köper. Han förklarade att det han hade gjort var fel – "haram" – och att han hade erbjudit kvinnan att åka till en imam. När man är kvinnlig muslim håller man sig oskuld tills man gifter sig, konstaterade han också.

– När solen gick upp bad jag Allah om förlåtelse, berättade mannen under rättegången.

Nacka tingsrätt dömer nu 29-åringen till tre års fängelse för våldtäkt. Han ska också betala 120.000 kronor i skadestånd till kvinnan. Mannen kan däremot inte utvisas med gällande lagstiftning – eftersom han nu är svensk medborgare.


Beskrivs som "unikt" av försvaret. Se videon från dramatiska övningen på Östersjön.0 Plus

Estoniakatastrofen

"Inte sant, dumheter." Svenska tidningen stämplas som fake news-källa.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.