Blinde Erik, 71, sköts ihjäl på puben

Publicerad 25 september 2023 kl 07.09

Inrikes. Erik Viiri, en 71-årig blind man, blev ett av dödsoffren vid skjutningen på Mulligans pub i Sandviken.

Dela artikeln

Två personer dödades och två skadades när en ensam gärningsman började skjuta inne på puben Mulligans i Sandviken på torsdagskvällen.

En av de dödade var en man i 20-årsåldern som var känd av polisen sedan tidigare. Polisen tror att det var han som var målet för skjutningen, och att de andra kommit i vägen för kulorna.

Det andra dödsoffret var Erik Viiri, 71, en stamgäst som befann sig på puben när skjutningen ägde rum.

Erik var blind och beskrivs som en omtänksam och snäll människa.

– Jag kände honom sedan många år tillbaka. Han var lugn, rolig och en humoristisk person. En fantastisk kille som inte gör en fluga förnär. Jag tycker mest synd om hans fru och hans nära anhöriga, säger en Sandvikenbo till Aftonbladet.

Hittills har ingen gripits misstänkt för dubbelmordet på Mulligans pub. Polisen uppges leta efter en ensam gärningsman som vid tillfället var klädd i mörka kläder.

– Mordet i Sandviken är möjligen ett led i en personlig konflikt. Det är tveksamt om mordet har någon koppling till de pågående nationella konflikterna. Bedömningen har hög osäkerhet, sade Karin Wessén på polisens utredningssektion vid en pressträff på fredagen.


Nyheter från förstasidan

Kvinnliga akademiker minst produktiva gruppen

Rena glidarlivet – när du betalar. Samtidigt ökas andelen kvinnliga akademiker kraftigt bland alla lärosäten i Sverige.0 

Ekonominyheter

Halverat ekonomiskt resultat för jordbruket

Prognosen för 2023.. Värdet av spannmålsproduktionen minskar med 41 procent.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.