C ger bort pengar för varje deltagare i AFS valupptakt

Publicerad 6 augusti 2022 kl 11.05

Inrikes. Idag håller partiet Alternativ för Sverige en valupptakt i Stockholm, ett stenkast från den plats där prideparaden samtidigt startar. Nu lovar Centerpartiet att skänka pengar till homosexuella invandrare för varje person som dyker upp på AFS-mötet.

Dela artikeln

– Vi vill visa att vi står upp för alla människors lika värde och göra aktivistisk skillnad för att motverka dessa extrema krafter. Förhoppningen är förstås att ingen dyker upp alls men för varje person som ansluter sig till det högerextrema mötet i Rålambshovsparken donerar vi 50 kronor till RFSL Newcomers, en viktig organisation som verkligen gör skillnad på riktigt.

Det säger Karin Ernlund, distriktsordförande för Centerpartiet i Stockholms stad, i ett pressmeddelande.

– Alla som vill manifestera för mänskliga rättigheter ska kunna känna sig trygga. Centerpartiet kommer att gå med i tåget direkt från partiets valkonvent till paraden för att visa att vi menar allvar, säger Karin Ernlund.

AFS valupptakt hålls i Rålambshovsparken klockan 14:00. Bland gästerna finns en delegation frånn det nya ungerska partiet Mi Hazánk som utmanar Orban från höger och tog plats i parlamentet i våras med sex procent av rösterna. Partiledare László Toroczkai kommer att hålla tal.


Nyheter från förstasidan

Staten tar över pendeltågen i Stockholm efter kaos

Nödavtal med SJ träder i kraft imorgon. "Successivt kommer resenärerna att märka förbättringar".0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.