Bostadsbubblan
Annie Lööf.

C kräver slopat amorteringskrav inför valet

Publicerad 2 juli 2022 kl 17.50

Ekonomi. Centerpartiet vill nu helt avskaffa det förstärkta amorteringskravet på bolån och förbereda "för tillfällig amorteringsfrihet".

Dela artikeln

– Familjer och hushåll får nu tusentals kronor i ökade kostnader när räntorna sticker iväg. Och då är det orimligt med tvångssparande i form av amorteringskrav, säger C-ledaren Annie Lööf till Ekot.

Förutom att avskaffa det förstärkta amorteringskravet (infört 2018) vill hon också att Finansinspektionen ska se över möjligheten att pausa det grundläggande amorteringskravet.

"Det är många som har svårt att sova på nätterna just nu och det är inte bara på grund av värmen. Inflationen stiger, räntorna höjs och reallönerna urholkas", skriver Annie Lööf på Facebook.

"Många svenska hushåll, ensamstående föräldrar, pensionärer men också många småbarnsfamiljer som flyttat till större boende, riskerar att få det riktigt tufft ekonomiskt framöver. Vi behöver se till att värna dem, utan att elda på inflationen", fortsätter C-ledaren.


Nyheter från förstasidan

Högerkvinnan till Ursula van der Leyen: "Du hör hemma i fängelse"

Polska ledamoten stal showen. "Du är ansvarig för varje våldtäkt, varje överfall, varje tragedi som orsakas av inflödet av illegala invandrare."0 

Ekonominyheter

Ny kartläggning: Här får du mest sommarstuga för pengarna

Hela listan.. Billigaste platserna – och tipsen för att förverkliga stugdrömmen.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.