"Var finns slöjan och den mörka hudfärgen?" Den centerpartistiske riksdagsmannen Ola Johansson rasar mot KD-kampanjen.

C-topp: För många vita i KD – "för tankarna till rasbiologi"

Publicerad 5 maj 2021 kl 16.00

Inrikes. Det är så många vita människor i Kristdemokraterna i Borås att det "för tankarna till rasbiologi", enligt riksdagsledamoten Ola Johansson (C).
"Var finns slöjan och den mörka hudfärgen?" skriver Johansson i ett nu borttaget inlägg, rapporterar Nyheter Idag.

Gilla artikeln på Facebook

En feministisk storm har uppstått efter att en modekrönikör i Borås Tidning kommenterat KD-ledaren Ebba Buschs vita klänning i söndagens partiledardebatt i "Agenda".

KD i Borås visar idag sitt stöd för partiledaren genom ett bildkollage på Facebook där de lokala företrädarna poserar i vita kläder.

Detta fick dock den centerpartistiske riksdagsledamoten Ola Johansson att se rött. Han reagerar starkt på att alla KD-företrädarna inte bara bär vitt utan dessutom är vita.

"Vilken obehaglig annons. För tankarna till rasbiologi. När Kristdemokrater talar om frihet att klä sig som man vill exkluderar de varje form av avvikelse från gängse normer", skriver Johansson på Facebook enligt Nyheter Idag.

I ett uppföljande inlägg förtydligade C-politikern vad han syftade på:

"Var finns slöjan och den mörka hudfärgen", skrev han.

Ola Johansson har i efterhand raderat sitt inlägg. Till Nyheter Idag säger han att han inte står för den formulering han valde. Den liberala riksdagspolitikern är dock fortfarande kritisk till inlägget från KD i Borås.

– Om man vill göra en poäng utav att man i Sverige ska få lov att uttrycka sig som man vill i klädsel, så hade det i så fall varit klädsamt att visa på en större bredd och variation i både stil och kulturell tillhörighet. Det är så jag resonerar och därav min reaktion, säger Ola Johansson till Nyheter Idag.


"Mest osmakliga jag sett." Medelålders kvinnor i tårdrypande dokumentär om vuxna afghanska "barnen".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.