Simon Kaupert, som var på plats, dokumenterade den brutala attacken.

Coronademonstranter överfölls brutalt av vänstermobb: "Rent mordförsök"

Publicerad 19 maj 2020 kl 10.51

Utrikes. En maskerad mobb av vänsterextremister angrep och misshandlade en grupp som demonstrerade mot coronaåtgärderna i Tyskland. En av demonstranterna skadades så svårt att han har försatts i koma.
– Det var ett mordförsök, säger fotografen Simon Kaupert, som var på plats, till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Demonstrationer mot coronanedstängningen av samhället hölls på olika platser i Tyskland i helgen.

En av protesterna, som ägde rum i Stuttgart i den sydvästra delen av landet på lördagen, angreps av vad som beskrivs som ett 50-tal maskerade vänsterextremister – som misshandlade deltagarna och sprejade dem med pepparsprej. Därefter sprang extremisterna snabbt från platsen.

En av de misshandlade blev så svårt skadad att han fick föras till sjukhus, där han försattes i konstgjord koma. Två andra skadade fick ambulansvård. De tillhör det högerorienterade fackförbundet Zentrum Automobil, ZA.

Fotografen Simon Kaupert, som var på plats för att bevaka demonstrationen för ZA:s räkning, uppger att det rörde sig om ett rent mordförsök.

– Det är polisens rubricering på grund av de vapen som användes och hur överfallet gick till. Enligt förbipasserande hölls en gaspistol mot huvudet på en allvarligt skadad person som låg på marken. Sedan trycktes den av. De ville inte bara skada honom, säger Kaupert till Fria Tider.

Den svårt skadade mannen befinner sig fortfarande i koma, uppger Simon Kaupert på tisdagsförmiddagen.

– På grund av de här idiotiska coronareglerna får vi inte besöka honom.

I vare sig tyska medier eller bland tyska politiker har det ännu uttryckts någon upprördhet över attentatet, konstaterar Junge Freiheit.

De personer i Tyskland som demonstrerar mot coronaåtgärderna beskrivs konsekvent som högerextremister och konspirationsteoretiker av landets medier, myndigheter och politiker.


Stor guide: Bli helt ospårbar online. Uttryck dig fritt och riskfritt på nätet – vi lär dig använda enkla tekniken som inte ens NSA rår på.552 Plus

Ekonominyheter

Positiva trenden från i våras bruten. Dyster prognos för stora branscher om trenden håller i sig0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.