Dansk imam: Islam erövrar Europa med muslimska invandrare och flyktingar

Publicerad 13 mars 2016 kl 16.59
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Islam håller på att ta över Europa med muslimska invandrare och flyktingar. Det säger en dansk muslimsk ledare, en så kallad imam, i ett smygfilmat samtal som tidigare i veckan sändes i en dokumentärserie i danska TV2.

Gilla artikeln på Facebook

I den granskande dokumentärserien, som sänts i totalt fyra delar nu i mars månad, har det muslimska paret Fatma och Mohammed besökt flera olika moskéer i Köpenhamn och Odense. Med sig har paret haft en dold kamera för att kunna dokumentera vad som sägs och för att senare kunna visa upp i TV hur muslimer ser på Danmark och danskarna.

I ett av de inspelade samtalen får Fatma och Mohammed veta att det är rätt att leva på bidrag. En muslimsk ledare uppmanar till och med det muslimska paret att lura till sig så mycket bidrag som möjligt.

– Man ska inte berätta för dem (danskarna red. anm.) att man äger något. Gör man det så blir det problem, lyder rådet.

I andra smygfilmade scener inifrån moskén får muslimska kvinnor lära sig att slå sina barn om de inte ber till Allah när de fyllt tio år. Det finns dock gränser för hur grovt våld muslimer får använda mot barnen.

– Det är inte tillåtet att klappa till dem så de flyger in i väggen eller att bryta ben på dem. Det är heller inte tillåtet att ta en kniv och hugga barnen, förklarar den muslimske ledaren pedagogiskt.

En imam tycks särskilt lyrisk över att antalet muslimer växt så snabbt i Danmark och Europa på bara ett par decennier.

– Vi befinner oss i en tid när vi öppnar upp Europas länder. Med anda ord, nu finns det muslimska samfund i hela Europa, säger imamen.

– När jag kom till det här landet för 23 år sedan fanns det bara 55.000 muslimer, nu är det 300.000. Det finns 300.000 muslimer!

Imamen konstaterar att det stora antalet muslimer gör det möjligt att leva i Europa utan att behöva integreras i de europeiska samhällena eller ta till sig dessa länders kulturer.

Tina Magaard är lektor på Århus Universitet och expert på islam. Hon säger i dokumentärserien att den retorik imamen använder sig av är identisk med den hon tidigare sett i sina studier av muslimska miljöer.

– Han pratar om att "öppna upp", och det kan låta vackert, men det är en klassisk term som används när man erövrar ett land och används även på det sättet i Koranen, förklarar hon och tillägger:

– Det finns muslimska rörelser som har en uttalad önskan om att erövra Europa och man tror att man kommer lyckas.


Åtalet mot AFA

Nyheter från förstasidan

Ann Linde i Israel

Ska "nystarta" Sveriges relation med landet. Första besöket av en svensk utrikesminister på tio år.0 

Ekonominyheter

"Kosten explodieren". Energipriser och matkostnader leder utvecklingen när tillvaron i Tyskland blir allt dyrare.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.