Morten Messerschmidt.

Dansk politiker: Även Danmark kommer lämna EU

Publicerad 20 januari 2020 kl 09.56

Utrikes. Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt tror att Brexit kommer bli en stor succé och att även Danmark kommer ha lämnat unionen innan 2030, säger han i en intervju med BT.

Gilla artikeln på Facebook

Det är Dansk Folkepartis EU-ordförande Morten Messerschmidt som är övertygad om att Danmark kommer lämna EU.

Detta efter att Storbritanniens utträde, Brexit, visat sig vara en succé och inte en katastrof som EU-anhängare påstår.

Inom tio år tror han att Danmark har följt efter britterna.

– Jag är säker på att Danmark kommer ha lämnat EU år 2030. Jag tror Brexit kommer bli en stor framgång och att många människor runt kontinenten kommer avundas det sätt som britterna har frikopplat sig, att de återfått kontrollen över sina gränser, invandring, socialpolitik etc. och inte drabbats ekonomiskt. Och jag tror också att fler länder kommer kräva folkomröstningar och lämna unionen, säger han till BT.

Enligt Messerschmidt finns det en stor oro i Bryssel just för att Brexit ska bli en succé och att fler länder kommer följa efter. Han menar det är ett rent påhitt att ett land inte skulle klara sig utan EU. Han är övertygad om att Storbritannien "mycket snabbt" kommer få till frihandelsavtal med andra stora ekonomier runt om i världen och att EU till slut kommer tvingas ingå ett frihandelsavtal som är gynnsamt för Storbritannien. Han påpekar att britterna bland andra besegrade Napoleon, och att de således lär klara av den "lilla utmaningen" att lämna EU.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Asylkaoset

Afghanen dödade ung student när han misslyckades med att vålda henne. Vänsterextremister skrek "rasistpack!" åt ungdomar som protesterade mot bestialiska mordet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ambassadörens utspel i SVT: "Frankrike är ett muslimskt land"

Spända intervjun i kvällens "Agenda". Frankrikes liberale ambassadör angrep Anders Holmbergs frågor.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.