Gruppvåldtäkt i Örebro
De dömda männen.

De döms för tortyrvåldtäkt med cigarettbränning i Örebro

Publicerad 30 januari 2017 kl 20.39

Inrikes. En 22-årig man från Afrika och en 19-åring från arabvärlden dömdes idag för en grov våldtäkt mot en kvinna i Örebro. Kvinnan våldtogs flera gånger om och blev sedan misshandlad och bränd med en cigarett när hon försökte fly från bostaden ut genom ett fönster.

Gilla artikeln på Facebook

Gruppvåldtäkten begicks i kvinnans lägenhet i Örebro den 10 juli 2016.

Idag föll domen mot de två våldtäktsmännen, som bland annat misshandlade kvinnan i samband med våldtäkten och brände henne med en cigarett när hon försökte fly.

Ett vittne berättade att hon hört en kvinna skrika från lägenheten: "Jag vill inte göra det".

Den dömde 22-åringen, vars föräldrar kommer från Somalia respektive Etiopien, har hunnit bli svensk medborgare och kan därför inte utvisas. 19-åringen är medborgare i arablandet Libanon, men åklagaren yrkade inte att han ska utvisas.

Enligt domen som Fria Tider tagit del av förekommer afrikanen i belastningsregistret under fem avsnitt. Han dömdes den 23 januari 2014 för misshandel, olaga hot, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Den 19-årige araben döms till två års fängelse för grov våldtäkt. 22-åringen döms till fyra år och tre månaders fängelse för grov våldtäkt och misshandel.

Båda ska tillsammans betala 170.000 kronor i skadestånd till kvinnan.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Ekonominyheter

Marginalen bank: Fel att beskriva våra lån som en gåva från skattebetalarna

"Är inte återbetalningsfria".. Så svarar banken på gårdagens artikel om subventionerade lån till kvinnor och minoritetsgrupper.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.