USA:s presidentval 2024
Donald Trump och Ron DeSantis.

DeSantis populärare än Trump

Publicerad 9 december 2022 kl 12.11

Utrikes. Floridas guvernör Ron DeSantis är nu den som de republikanska väljarna i USA ser som sin favorit inför presidentvalet. Detta trots att DeSantis inte ens officiellt meddelat att han kandiderar.

Dela artikeln

Enligt en ny mätning från Yahoo News/YouGov leder Ron DeSantis med fem procentenheter mot Donald Trump bland väljare som sympatiserar med Republikanerna.

I tidigare mätningar har istället Trump – som nyligen lanserade sin presidentvalkampanj – haft en betryggande ledning.

Mediarapporteringen har varit extra hård mot Donald Trump på sistone. Middagen med Kanye West och Nick Fuentes hemma hos Trump i Florida har fått stor uppmärksamhet. Dessutom har Trumps företagsimperium fällts för skattebrott i New York. Hans nya kampanj har samtidigt fått kritik från höger för att vara alldeles för tam.

I den nya mätningen uppger 47 procent att de skulle rösta på DeSantis i ett primärval, jämfört med 42 procent för Trump.

Ron DeSantis är populär i Florida, där han profilerat sig som en motståndare till den politiskt korrekta så kallade woke-kulturen och en förkämpe för Israel. Han har ännu inte tillkännagivit att han ställer upp i presidentvalet.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

USA:s inflation fortsätter öka – mer än väntat

Vänder uppåt igen.. Börserna faller och förväntningarna på räntesänkningar minskar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.