I den här tunneln blev yngre flickor sexuellt ofredade av ensamkommande.

"Det är bara sånt de gör": Flyktingbarn döms för intensivt flicktafs på badhus

Publicerad 5 januari 2017 kl 19.23

Inrikes. Det ensamkommande flyktingbarnet Sharam, som påstår sig vara 18 år, friades i tingsrätten men döms nu i hovrätten för sexuellt ofredande mot en ung flicka i Växjö simhall. Ytterligare en invandrare döms för att ha tafsat på flickor vid samma tillfälle, men personalen från boendet ska ha försvarat agerandet för flickan med att ”det var bara sånt de gjorde”.

Gilla artikeln på Facebook

Ett gäng ensamkommande från ett HVB-hem i Karlskrona besökte simhallen i Växjö den 23:e januari 2016. Även personal från de så kallade barnens boende var med. I bassängen sökte migranterna, som enligt vittnen var i 20-årsåldern, snabbt kontakt med unga flickor.

Så fort migranterna hoppade ner i vattnet började allt. En av dem tog en av flickorna runt midjan och gled ner med handen mot hennes rumpa. Sedan började han även ofreda hennes kompis. Efteråt började en av dem skvätta vatten på flickorna vilket gjorde att de skvätte tillbaka. När flickorna tog sig tillsammans in i tunneln, som har dålig insyn, passade invandrarna på att ta på flickorna mellan benen, på brösten och på rumpan.

Den 18-årige afghanen Sharam, som tog på hennes rumpa och bröst utanpå badkläderna, har kunnat pekas ut eftersom hon kände igen honom efter händelsen. När flickorna gick upp till vattenrutschkanan följde migranterna efter. Där fanns ingen badvakt, vilket gjorde att gänget passade på att ta på dem även där.

Försökte trycka in fingrarna i underlivet
När flickorna sa till migranterna att sluta skrattade de bara, skriver Sydöstran.

Inne i vattenrutschkanan hade en av migranterna stannat på vägen ner och tafsade på en av flickorna. Hon beskriver att de försökte komma ifrån gänget hela tiden. Den 17-åriga afghanen Sadeq tog på sig simglasögon för att sedan kunna trycka in sina fingrar i en av flickornas underliv. Han försökte flera gånger, har den utsatta flickan berättat. Hon känner igen honom eftersom han innan dess hade tagit henne på brösten innanför och utanpå kläderna flera gånger i tunneln.

Flickorna gick till utebassängen för att återigen försöka få vara ifred men migranterna följde efter. Migranterna vinkade till flickorna och sa ”kom med in i tunneln”. När flickorna vägrade drog samma person som skvätt vatten mot dem att dra fysiskt. En pappa som fanns i närheten sa till migranterna att sluta och kallade sedan på badhusets personal, vilket ledde till att en av männen kördes ut från simhallen.

Personalen: "Bara sånt de gör"
Men tafsningarna fortsatte ändå. Enligt flickan försvarade personalen från männens boende övergreppen genom att säga att "det var bara sånt de gjorde”. Flickan berättade i förhör att hon kände sig äcklad, "rädd och osäker" efteråt och att hon vid tillfället inte förstod vad det var som hände.

18-åringen, som friades i tingsrätten, döms nu av hovrätten till ungdomsvård. 17-åringen får istället 50 timmars ungdomstjänst.

Uppdatering (21:45)

Endast 24Blekinge.se har i nuläget uppgett "pojkarnas" etnicitet i media.


Åtalet mot AFA

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.