59 coronadöda i Sverige senaste dygnet

Publicerad 1 april 2020 kl 14.07

Inrikes. Antalet döda i coronaepidemin i Sverige har mer än fördubblats de senaste tre dagarna. Det senaste dygnet har ytterligare 59 personer rapporterats döda och ytterligare 522 bekräftats smittade.

Gilla artikeln på Facebook

Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen, och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap höll vid 14-tiden en gemensam pressträff om covid-19.

Statsepidemiolog Anders Tegnell presenterade den senaste statistiken från Sverige.

Dödssiffran i covid-19 har ökat kraftigt det senaste dygnet, med ytterligare 59. Det totala antalet döda är nu uppe i 239. Antalet avlidna har mer än fördubblats på tre dagar. Enligt Tegnell sker dock en eftersläpning i statistiken.

Sverige är nu på plats 12 på listan över de länder med flest dödsfall, i absoluta tal.

Ytterligare 522 har bekräftats smittade sedan igår. Det totala antalet konstaterat smittade är 4.947. Totalt har 393 smittade hittills vårdats på intensivvårdsavdelning.

– Vi får signaler från äldreboenden att man börjar se fler fall där, sade Anders Tegnell, som underströk att de flesta som avlidit hittills är äldre.

Enligt Region Stockholm har 104 personer med bekräftad covid-19 nu avlidit i länet.

Anders Tegnell sade så sent som på måndagens presskonferens att Sverige såg ut att "få en platt kurva" när det gäller ökningen av antalet smittade.

Lisa Brouwers, analyschef på Folkhälsomyndigheten, kom i en intervju med Sveriges Radio i morse med ett helt annat besked.

– Efter helgen så ökade antalet fall. Ökningstakten har stigit, speciellt i vissa delar av Sverige har den ökat ganska mycket, som i Stockholm, sade hon.

– Det är en ganska brant ökning.

Även Tegnell själv medgav på onsdagens presskonferens att kurvan nu är brant.

– Det är en brant uppgång i antalet fall och det är ytterligare en anledning till att rätta sig efter de riktlinjer som finns, sade han.


Så censurerar journalisterna om invandringen. "Studio Ett"-veteranen beskriver nu sina egna erfarenheter från Sveriges Radio.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.