Mordet på Lidingö

Dödsskjutning på Lidingö: "Jag hörde automateld"

Publicerad 24 augusti 2020 kl 10.54

Inrikes. En person har hittats skjuten till döds i en bil på Lidingö i Stockholm på måndagsmorgonen. Enligt Aftonbladet ska ett automatvapen ha avlossats vid platsen.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid 10-tiden i morse som polisen larmades om att det sitter en avliden person i en bil på Lidingö. När polisen anlände till platsen konstaterades det att personen har skjutits till döds.

Polisen har nu en stor insats på ön med bland annat polishelikopter.

Enligt Aftonbladet är det ett tiotal blåljusbilar på plats.

– Jag hörde tre skottsalvor från ett automatvapen. Sen hörde man en bil som accelererade och körde iväg, säger en boende i området till Aftonbladet.

Även i Expressen vittnas det om automateld.

– Jag stod på min balkong och talade i telefon när jag hörde automateld, säger en boende nära mordplatsen till tidningen.

Tidningens fotograf har också sett beväpnade poliser vid E4:an.

Enligt Expressen har vägspärrar satts upp vid Essingeleden och Lidingöbron. Bilder på tidningens hemsida visar ett tiotal skotthål i framrutan på bilen. I förarsätet sitter den döde personen.

DN skriver att mannen hittades i ett bostadsområde på Lidingö.

Enligt Mitt i vittnas det också i Lidingögrupper på Facebook om en skottlossning under måndagsmorgonen. Polisen har inte bekräftat uppgifterna.

Händelsen rubriceras som mord.

Texten uppdateras.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Asylkaoset

Afghanen dödade ung student när han misslyckades med att vålda henne. Vänsterextremister skrek "rasistpack!" åt ungdomar som protesterade mot bestialiska mordet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.