Ensamkommande flyktingbarn
Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.

Dömd för tio brott – nu ska flyktingbarnet Yassin utvisas

Publicerad 13 november 2016 kl 16.26
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Det 21-åriga flyktingbarnet Yassin från Marocko, ett så kallat gatubarn, ska utvisas från Sverige efter omfattande brottslighet. Det har Svea hovrätt återigen kommit fram till.

Gilla artikeln på Facebook

Yassin finns med under inte mindre än tio avsnitt i belastningsregistret. Han är tidigare bland annat dömd för grov stöld, stöld, brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott. Han förekommer dessutom i brotts­utredningar som lagts ned.

Brotten har begåtts från 2013 och framåt och brotts­platserna har varit Stockholm och Uppsala som har stora problem med den mycket brottsbenägna invandrar­gruppen.

21-åringen har fått stanna kvar i Sverige, trots att svenska myndigheter upprepade gånger beslutat att han ska skickas hem till Marocko.

Först beslutade Migrationsverket att Yassin skulle utvisas. Beslutet överklagades till Migrations­domstolen som dömde mannen till utvisning. I oktober 2014 åtalades han för grov stöld och tingsrätten dömde honom då till fängelse och utvisning. Domen överklagades till Svea hovrätt som i december samma år fastställde domen och utvisnings­beslutet.

Fyra utvisnings­beslut senare har den 21-årige marockanen tillåtits stanna kvar i Sverige och har fortsatt begå brott.

I augusti i år dömdes Yassin till sex månaders fängelse och utvisning för en grov stöld i Stockholm. Och nu i veckan fastställde Svea hovrätt domen och en svensk myndighet har därmed, för sjätte gången, beslutat att den kriminelle 21-åringen ska utvisas från Sverige.

Enligt uppgifter från Interpol figurerar Yassin under inte mindre än nio olika identiteter. I Sverige har han två olika personnummer.

Det återstår att se om svenska myndigheter nu äntligen lyckas skicka hem den ovälkomna araben till hans hemland.


Polisfiasko vid asylboende. Tre kvinnliga poliser och en väktare fick stryk av ensam bråkstake.0 Plus

Har gripits för grov misshandel. Men polisen uppger sig ha förståelse för pappans agerande.0 Plus

Åldringen hittades dumpad i skogsdunge. Men Muhammed är fri igen efter ett mycket kort straff – och vill göra politisk karriär.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.