"Du är tyst nu – du vet ingenting!" – kaos när politiker diskuterade invandrarattacker mot Ica

Publicerad 21 februari 2021 kl 21.10

Inrikes. Det gick vilt till i kommunfullmäktige i Växjö när politikerna diskuterade de invandrargäng som attackerar en lokal Ica-handlare.
 – Du är tyst! Du är tyst, nu! Du är tyst!, röt kommunfullmäktiges ordförande Bo Frank (M) åt en lokal AFS-politiker och stängde sedan av dennes mikrofon.

Gilla artikeln på Facebook

Ica-handlaren John Curovac har rört upp en politisk storm i Växjö efter att ha talat ut om invandrargäng som gång på gång attackerar hans butik.

Det blev än värre när Curovac hotade att skicka de kriminella invandrarna hem till lokalpolitikerna i taxi.

– Om politikerna inte ansåg dessa gäng vara farliga för butiken, så kunde de väl lika gärna välkomna dem hem till sig? sade Ica-handlaren nyligen i en intervju med Katerina Magasin.

Nu skildrar Exakt24 i en video på Youtube hur det gick till när frågan togs upp under ett möte i kommunfullmäktige.

Gustav Pettersson, ledamot för partiet Alternativ för Sverige, skulle då ställa en fråga till kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje (M), som har förklarat attackerna mot Ica-affären med att det där spelas hög musik och finns gratis wifi. Tenje har också sagt att hon "gärna" tar emot kriminella invandrargäng i taxi i sitt hem och bjuder dem "på fika".

När Pettersson skulle ställa sin fråga blev han dock gång på gång avbruten av Anna Tenjes partikollega, kommunfullmäktiges ordförande Bo Frank (M) – som själv har uppmanat till bojkott av den drabbade Ica-butiken.

Till slut lyckades AFS-politikern dock till slut formulera en fråga som gick ut på att lokalpolitikerna skulle förklara vad de skulle göra konkret för att skydda John Curovacs butik "från dessa invandrargäng och deras attacker".

Anna Tenje svarade att politikerna inte kommer att göra några "enskilda insatser eller fatta enskilda beslut som rör en enskild näringsidkare eller enskilda personer", för "så funkar inte kommunallagen".

När Pettersson sedan anklagade Tenje för att vara en kulturmarxist och inte svara på frågan på ett seriöst sätt, ryckte Bo Frank in.

– Gustav Pettersson, det är sista gången idag jag säger till dig att du inte ska gå till personangrepp. Du ska använda ett vårdat sätt att föra dig i debatten, dundrade ordföranden.

Pettersson försökte försvara sig, varpå Frank utbrast:

– Gustav Pettersson, du är tyst, Gustav Pettersson! Du vet ingenting om detta. Du är tyst nu! Du är tyst! Får jag be någon mute:a hans mikrofon.

Därefter tystnade AFS-politikerns röst och mötet fortsatte utan honom.

Varken Bo Frank eller Anna Tenje vill kommentera mötet i kommunfullmäktige för Exakt24. Gustav Pettersson kallar politikernas beteende för skamligt.


Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.