Kvinnan på kyrkogården.

Ebba Åkerlunds pappa stoppade gravplundrare – togs själv av polis

Publicerad 30 mars 2021 kl 06.17

Inrikes. Det 11-åriga terroroffret Ebba Åkerlunds far tog en kvinna på bar gärning när hon plundrade dotterns grav. Då togs han själv in till förhör av polisen.

Gilla artikeln på Facebook

Ebba Åkerlund var 11 när hon dödades i Rakhmat Akilovs terrordådet på Drottninggatan i Stockholm den 7 april 2017.

Hennes far har sedan talat ut om upprepade problem med skändningar av dotterns grav, och hur myndigheterna inte stoppat fenomenet.

Nu berättar han på Facebook om hur han tog en kvinnlig gravplundrare på bar gärning på lördagen. Han lägger också ut bilder på kvinnan och ber om hjälp med att identifiera henne.

Pappan, Stefan, skriver också att han själv togs in till förhör hos polisen efter att förbipasserande anmält honom när han försökte stoppa kvinnan.

"Här sitter man mitt emot Ebbas grav en lördagseftermiddagen och så ser man en påverkad pundare plocka saker från Ebbas grav och gravar runtomkring, när man försöker stoppa henne för att kunna ringa polisen och sätta fast henne för gravskändning, då ringer förbipasserande idioter och anmäler mig hos polisen för att jag försöker hålla fast tjuven, så nu har jag blivit förhörd av polisen i 30 min", skriver han.

Han fortsätter:

"Min ilska är lika mycket riktad med de två människor som vägrar ingripa, skriker filmar så att förövaren kommer undan, följer sen efter mig och ringer polisen så att piketen kommer och hämtar mig och förstör min lördag - HOPPAS att polisen inte avskriver min anmälan mot dem - om detta inte är kräkning så vet jag inte vad !!!"


Ny studie om mirakeldieten. Överviktiga medelålders kvinnor fick äta obegränsat – rasade i vikt.0 Plus

Fria Tider reder ut forskningsläget. Så kan den anmärkningsvärda skillnaden i beteende förstås.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Bostadsmarknaden hetare än någonsin

Övertaget för säljarna är nu rekordstort.. Situationen ännu mer urspårad än under tidigare rekordåret 2017.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.