Asylkaoset

Ensamkommande Ahmed: Sverige måste stänga sin gräns

Publicerad 4 november 2015 kl 12.17

Inrikes. Sveriges invandringspolitik har lett till att landet översvämmas av kriminella och farliga invandrare från arabvärlden som ljuger om sin ålder och identitet. Det hävdar det ensamkommande flyktingbarnet Ahmed, 19.
– Jag blir arg över att se att ett land som nu är mitt går utför på det sättet. Det är naturligtvis inte upp till mig, men svenskarna måste göra något, säger han till Berlingske.

Gilla artikeln på Facebook

Ahmed uppger sig komma från den syriska huvudstaden Damaskus. Efter att ha flytt landet jobbade han som frisör och massör i Egypten.

Men han var missnöjd med de ekonomiska förutsättningarna i Egypten och valde därför att betala 2.000 dollar till en människosmugglare för att ta sig illegalt till Sverige. Väl där uppgav han sig vara strax under 18 och togs därför emot som ett ensamkommande flyktingbarn.

Idag lever Ahmed på bidrag i den utsatta Malmöförorten Rosengård. Han beskriver hur staden håller på att implodera av den massiva invandringen.

– Titta på Malmö. Det är verkligen illa nu. Titta på stan, på järnvägsstationen. Jag blir bedrövad över att se alla dessa människor. De har inga papper eller någonting, och polisen kan inte göra någonting. De tigger på gatan och breder ut sig överallt, säger han till Berlingske.

Enligt Ahmed ljuger en stor del av invandrarna om sin ålder och bakgrund för att lättare få asyl och bidrag. De arbetar svart och bedriver maffiaverksamhet.

– Jag har träffat massor av människor som kommer från Dubai, men till myndigheterna säger de bara att de kommer från Syrien eller Irak. Varför ska de ha rätt att flytta till ett annat land? Alla vet om det här men om vi säger det till myndigheterna svarar de att vi inte ska lägga oss i det.

Ahmed uppger till Berlingske att han kommer att vara "svensk" om åtta till tio år. Idag vill han rikta en varning till Malmöborna:

– Det finns massor av farliga människor i Malmö. När de kommer från länder med krig kommer de att fortsätta att slåss mot varandra, säger han.


Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Afghanerna våldtog flickor. Ett av offren försökte ta sitt liv efter övergreppen – men våldtäktsmännen får milda straff.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.