Men om Breivik hävdade den vänsterextrema tidskriften motsatsen.

" />

Men om Breivik hävdade den vänsterextrema tidskriften motsatsen.

" />

Men om Breivik hävdade den vänsterextrema tidskriften motsatsen.

" />

Expo: Franske seriemördaren en ensam galning

Publicerad 22 mars 2012 kl 22.20

Inrikes.Anders Behring Breivik var "inte en ensam galning" och alla islamkritiker har en gemensam skuld till hans dåd. Franske seriemördaren Mohammed Merah å andra sidan, som hade täta kopplingar till al-Qaida och andra islamistiska organisationer, var en "ensam jihadist" och ingen annan än han själv kan klandras för det han gjort. Det hävdar Daniel Poohl på vänsterextrema Expo.

Gilla artikeln på Facebook

Mohammed Merah var en "ensam jihadist" och inga muslimska grupper bär någon skuld "och ska inte heller avkrävas några avståndstaganden" för det han gjort, skriver chefredaktör Daniel Poohl idag för vänsterextrema Expo.

Detta trots att Merah hade ett intimt samröre med flera extrema muslimska rörelser, däribland al-Qaida.

Istället oroas Poohl för att det nationalistiska partiet Front national "kommer att göra allt för att underblåsa hatet mot muslimer".

Men när Anders Behring Breivik begick sitt massmord i Norge i somras var det ett helt annat ljud i skällan hos den vänsterextrema och statsfinansierade tidskriften.

"[V]i vet tillräckligt för att kunna säga att Anders Behring Breivik inte var bara var en ensam galning. Han kan ha agerat ensam, det vet vi inte allt om. Men han hade en gemenskap, en idévärld där hans tankar fick näring", skrev samme Poohl i somras i en ledare med rubriken "Ingen ensam galning", och antydde att alla invandringskritiker, islamkritiker och antimarxister hade en delskuld i Breiviks dåd.


Isolering från kvinnor ny strategi mot falska anmälningar. Män i finansbranschen undviker affärsluncher, möten i enrum, vägrar sitta bredvid kvinnliga kollegor på flyget och bokar hotellrum på olika våningar.0 Plus

Höll gränsen i 40.000 år. Det visar ny forskning om européernas historia.0 Plus

Nyheter från förstasidan

HBTQ-jurister tar strid med Alternativ för Sverige

Högerparti kräver skadestånd för valsabotage. Specialister på sexuella avvikelser kallas in för att försvara vänsteraktivisterna.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.