Det blev en massiv uppslutning bakom ÖB Micael Bydén i prideparaden.

Försvaret slog priderekord

Publicerad 4 augusti 2019 kl 14.46

Inrikes. Försvarsmakten satsade som aldrig förr inför HBTQ-lobbyns stora pridefestival i Stockholm i år. Myndigheten slog bland annat deltagarrekord i prideparaden. Nära 150 anställda, frivilliga och rekryter slöt upp bakom fältartisterna och – naturligtvis – överbefälhavaren.

Dela artikeln

Även personal från Försvarshögskolan, Försvarets materielverk, Rekryteringsmyndigheten och Tullverket deltog i gayparaden på Stockholms gator.

– Det var helt fantastiskt. Det här var en tydlig signal från stora delar av totalförsvaret om alla människors lika värde, säger överbefälhavare Micael Bydén, som själv i vanlig ordning var en mycket entusiastisk deltagare, på försvarets hemsida.

För första gången deltog också Hemvärnet i organiserad form. Tidigare under veckan genomförde Hemvärnet ett seminarium om "värdegrund" och avslutade med att delta i prideparaden.

– Vi vill med detta sända en signal om att alla är välkomna till Hemvärnet, säger Rikshemvärnschefen Stefan Sandborg i ett uttalande.

Efter paraden besökte överbefälhavaren Pride Park där Försvarsmakten haft ett tält under veckan. Myndigheten har också arrangerat seminarier och varit på plats på Sergels Torg tillsammans med polisen.

– Jag tycker alla som på något sätt deltagit gjort ett mycket bra arbete med att sprida kunskap om vad vi som myndighet står för, säger Micael Bydén.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.