Tommy Strandhäll tycker inte om inlägg som matar den rasistiska svansen.

Fackprofilen: "Avskyvärt" att uppmärksamma bestialiskt hedersmord

Publicerad 27 juli 2020 kl 13.21

Politik. Den moderate riksdagsmannen Hanif Bali har hamnat i en ny Twitterdispyt, denna gång med fackprofilen Tommy Strandhäll efter ett inlägg om hedersmord i Pakistan.
– Jag tycker att han använder sin politiska plattform på ett väldigt vinklat sätt, säger Tommy Strandhäll till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i fredags som Hanif Bali i ett Twitterinlägg uppmärksammade en händelse i Pakistan där en 14-årig flicka dränkts i bensin och eldats upp levande av sin farbror. Flickan fördes svårt skadad till sjukhus, men avled senare av sina skador. Anledningen till det makabra mordet var att flickans pappa vägrat gifta bort flickan till hennes kusin.

Men den socialdemokratiske fackprofilen Tommy Strandhäll, anställd som ombudsman på GS-facket, tycker att den typen av inlägg är olämpliga.

"Du använder din politiska plattform på ett avskyvärt sätt", skriver han till Hanif Bali på Twitter samt: "Dina inlägg går ut på att mata din rasistiska svans med mer hat."

Strandhäll poängterar samtidigt att han "självklart" tycker det är avskyvärt med våld mot kvinnor, och påpekar att han själv har en fru och dotter.

Men många reagerar på att Strandhäll skriver som han gör om ett inlägg som uppmärksammar hedersmord. Hanif Bali skriver att han är "smått chockad" över svaret från den socialdemokratiske fackprofilen.

När Fria Tider når Tommy Strandhäll via telefon står han fast vid att Hanif Bali gör fel.

– Jag tycker att han använder sin politiska plattform på ett väldigt vinklat sätt och för att bara skapa mer hat mellan människor, säger han.

– Så tycker jag. Det är i största allmänhet och handlar inte om det inlägget, men nu hamnade det där. Jag kan inte göra så mycket åt det.

Strandhäll vill emellertid inte svara på varför han skrev som han gjorde under just det aktuella Twitterinlägget, och om det inte hade varit lämpligare att lufta sitt missnöje med Hanif Bali i något annat sammanhang.

– Jag är faktiskt inte intresserad av en intervju med Fria Tider. Jag tror inte det blir bra oavsett vad jag säger, säger Tommy Strandhäll.


Ädelmetallerna

"Mest osmakliga jag sett." Medelålders kvinnor i tårdrypande dokumentär om vuxna afghanska "barnen".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Här jämnar Israel AP:s redaktion med marken

Även al Jazeeras byggnad förstördes. "Totalt tre byggnader med redaktionell verksamhet".0 

Ekonominyheter

Företagare ska kunna dömas för bidragsbrott

Utskottsinitiativ mot bidragsfusk.. Nu ska bidragsbrottslagen även omfatta statliga stöd till företag.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.