Foto: Medill DC/Creative Commons

Federal Reserve förnekar Watergate-kopplingar

Publicerad 4 april 2012 kl 15.20

Utrikes.Den amerikanska centralbanken Federal Reserve presenterade igår en rapport som de anser bevisar bankens oskuld i bland annat Watergate-skandalen för fyrtio år sedan. Anklagelser om Federal Reserves delaktighet i skandalen som ledde till president Richard Nixons fall har framförts av Ron Paul.

Gilla artikeln på Facebook

Den libertarianske presidentkandidaten Ron Paul önskade under en kongressutfrågning i februari 2010 mer information den amerikanska centralbanken Federal Reserve inblandning i Watergate-skandalen och dess lån på 5,5 miljarder dollar till Iraks förre diktator Saddam Hussein.

Ron Pauls frågor ledde till att Federal Reserve på upprag av finansutskottets ordförande Barny Frank själva startade en 16 månader och 3 000 sidor lång utredning om sina egna eventuella oegentligheter, uppger Reuters.

Utredningen som igår presenterades på Federal Reserves hemsida sägs bevisa att inga oegentligheter har begåtts av den kontroversiella centralbanken.

Kongressledamoten från Texas, Ron Paul, menar å sin sida att det står klart att den amerikanska centralbanken var delaktig i Watergate-skandalen och detta har mörkats sedan 1972.

Under kongressutfrågningen krävde Ron Paul att ordförande Ben Bernanke och Federal Reserves verksamhet ska bli transparent och menade samtidigt att det amerikanska folket har rätt att veta till vilka länder, utländska politiska grupper och centralbanker Federal Reserve under åren givit sitt stöd.

Ron Paul frågar ut Ben Bernanke 2010.


Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.