Ahmet Davutoglu.

"Feminism driver svenskar till självmord"

Publicerad 5 december 2014 kl 16.45

Utrikes. Anledningen till att så många begår självmord i Skandinavien är den feministiska politik som förs av ländernas regeringar. Det hävdar Turkiets premiärminister Ahmet Davutoglu.

Gilla artikeln på Facebook

– Hur kan det komma sig att bruttonationalprodukten i de skandinaviska länderna och i många andra länder är på den högsta nivån, samtidigt som också självmordsfrekvensen är som högst där. Varför? frågade sig premiärministern under ett tal inför AKP-partiets kvinnoförbund enligt Sputnik.

Han konstaterade därefter att en jämställdhetspolitik av skandinavisk modell saboterar könens "kompletterande livsrelation". Davutoglu påpekade att kvinnor har ett särskilt "gudomligt uppdrag" i och med moderskapet.

– Våra kvinnor uppfyller detta gudomliga uppdrag att hålla mänskligheten vid liv. De har därför rätt till vila före och efter att de har blivit mödrar och till fritid för att umgås med sina barn, sade Ahmet Davutoglu.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan väckte i slutet av november internationell uppmärksamhet efter att ha sagt att kvinnors främsta uppdrag är att föda barn, och att det vore "mot naturen" att försöka "jämställa kvinnor och män".


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.