Mejlet som kvinnan skickade till skolan där mannen arbetar.

Feminist ljög om våldtäkt – döms för grovt förtal

Publicerad 13 februari 2018 kl 20.38

Inrikes. En 25-årig feminist i Stockholmsområdet hängde ut en man med namn och bild på bland annat Facebook och falskanklagade honom för att ha våldtagit henne. Nu kommer kvinnan undan med dagsböter för grovt förtal, men mannen har fått sitt sociala liv förstört.
– Mitt liv är ett helvete nu, säger han.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i januari 2017 som kvinnan började posta våldtäktsanklagelser mot mannen – som är lärare – på en rad olika sajter. 

På Facebook publicerade hon hans namn och bilder på honom vid sidan av en lång berättelse om att läraren hade våldtagit henne.

Kvinnan beskrev hur de hade träffats på en dejt och pratat om "feminism". Hon påstod att han sedan hade våldtagit henne när de därefter hade gått till hennes lägenhet.

Hon spred även inlägget i kommentarsfält på diverse sidor och mejlade skolan mannen arbetade på och uppgav att de hade "en våldtäktsman" som anställd bland barnen. Även engelska versioner av inlägget spreds på nätet och en tråd skapades på Flashback som kvinnan själv länkade till.

Någon våldtäkt hade dock inte inträffat. Efter att kvinnan, som beskriver sig som feminist, hade anmält läraren i mitten av 2016 valde polisen att lägga ned förundersökningen.

Panik på skolan
När förtalsuppgifterna spreds till mannens arbetsplats skapades panikstämning på skolan, berättade läraren i förhör. Snart kände alla elever, föräldrar och lärare till anklagelserna.

– Elever valde att inte gå på mina lektioner. På grund av att det spred sig på nätet och på grund av emailet som skickades så blev skolan tvungen att skicka ut ett meddelande till alla föräldrar på skolan. Skolan har hyrt in en kurator ifall eleverna ville prata om detta, säger mannen.

Vid ett tillfälle blev han konfroterad av en kvinnlig lärare i lärarrummet inför kollegorna. Han kallades upp till rektorn för ett möte med en representant för skolans ägare där de anklagade honom för att ha kallat kvinnan för "feministfitta". Han tolkade det som en varning.

– Jag har en konstant känsla av att man letar efter fel på mig just nu. Detta har gjort att jag umgås så lite som möjligt med människor på jobbet. Jag väljer att hellre jobba hemifrån vilket jag inte gjort tidigare. Jag vågar inte ta konflikter med lärare eller elever av rädsla för vad de kan använda emot mig.

Odlar skägg och ändrar sitt utseende
Läraren berättar att hans liv nu är "ett helvete", att han lever under ständig ångest och tvingas gå till en psykolog. Flera av hans vänner har helt slutat prata med honom.

– Jag har även rasat i vikt, nästan 10 kilo. Jag har valt att odla skägg för att folk inte ska känna igen mig. Jag håller på och ska byta glasögon och jag har slängt jackan jag hade på mig på bilden som [feministen] lade ut. Allt detta gör jag för att det finns en rädsla att folk ska känna igen mig. Jag har slutat gå ut på sociala tillställningar men tvingar mig ut på restaurang en gång i veckan, säger han.

Solna tingsrätt dömer feministen för grovt förtal. Hon kommer dock undan med villkorlig dom och 70 dagsböter. Hon ska också betala 80.000 kronor i skadestånd till mannen hon förtalat.


Man hittades död i öknen. Ska ha försökt våldta åsna som sparkade bakut, enligt uppgifter i sociala medier.57 Plus

Befolkningsbytet

Nyheter från förstasidan

Medias mörkläggning och censur tros ha gett Biden segern

Ny mätning visar. Allmän kännedom om skandalen skulle ha gett Biden 10 procent färre röster.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.