Expressen gör ett snyftreportage om Shukri Mohameds idag, där de framställer det som att hon jobbar frivilligt.

Fick ut 32.000 kronor per månad i bidrag: "Sverige är ett bra land"

Publicerad 29 augusti 2021 kl 15.30

Inrikes. Somaliern Shukri Mohamed Hassan, 34, fick ut 32.000 kronor i bidrag – netto. Men för att få behålla den skattefinansierade inkomstnivån tvingas hon nu jobba fyra timmar om dagen, vilket föranleder en snyftartikel i Expressen.
 – Sverige är ett bra land, tillstår somaliern dock i tidningens intervju.

Gilla artikeln på Facebook

Fria Tider har tidigare rapporterat om de skyhöga bidragen på över 30.000 kronor i reda pengar som invandrare från framför allt Somalia har rätt till.

I ett nytt reportage om långtidsarbetslösa i Sverige har Expressens västsvenska edition GT pratat med den kvinnliga somaliern Shukri Mohamed Hassan i Åmål, som har bott i Sverige i åtta år.

Som sexbarnsmamma har hon kunnat leva på ett jättelikt bidrag.

– Jag har fått 32.000 kronor i månaden. Sverige är ett bra land, säger Shukri Mohamed Hassan till GT.

I somras fick hon dock, via Åmåls kommun, ett enklare jobb som skogsröjare vid ett skidcenter, fyra timmar om dagen. Även detta arbete är dock finansierat av skattebetalarna, via länsstyrelsen.

Shukri Mohamed Hassan får fortfarande ut lika mycket som när hon levde på enbart bidrag, skriver GT. I sin rubrik framställer tidningen det som att somaliern jobbar frivilligt, trots att det i praktiken handlar om ett jobb som hon är tvungen att ta för att få behålla de skyhöga bidragen.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Knark ett problem på flera banker

"De flesta" svenska banker anlitar experter på droghantering.. Används för att sova, komma upp på morgonen, prestera bättre och klara vardagslogistiken.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.