© Bentley Productions

Fler invandrare i Morden i Midsomer

Publicerad 28 januari 2012 kl 07.33

Kulturnyheter.Den brittiska succéserien Morden i Midsomer har fått kritik från politiskt korrekta för att skådespelarna utgörs av en allt för stor andel britter. Nu blir det därför fler invandrare och minoriteter i rutan, uppger SVT:s Kulturnyheterna.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i mars i år som Fria Tider kunde berätta att producenten bakom Morden i Midsomer, Brian True-May, fått sparken sedan han förklarat att serien inte skulle fungera om den innehöll etnisk mångfald.

Morden i Midsomer skildrar det gamla Storbritannien som inte längre finns och som många politiskt korrekta anser att ingen heller borde få minnas.

Daily Mail skrev Quentin Letts sarkastiskt om den ”illasinnade PK-brigad” av mångkulturalister som sattes in för att attackera producenten eftersom han inte ”återspeglar det moderna Storbritannien”. En brigad som för övrigt nådde ända till Sverige, där de båda vänsterprofilerna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson omedelbart ut och krävde att serien skulle bojkottas.

Och nu blir det alltså ett nytt format med mer mångfald. I alla fall om man får tro den nya och betydligt mer politiskt korrekta producenten Jo Wright.

- Jag tycker verkligen att Morden i Midsomer bör spegla sin publik, och utöver de fasta karaktärerna har vi möjlighet att föra in en hel rad karaktärer med olika bakgrunder, under nästa serie, säger hon till The Radio Times.

I det första nya avsnittet, som sänds i Storbritannien nästa vecka, spelar bland andra den Hong Kong-födda skådespelerskan Natalie Mendoza, skriver brittiska Telegraph.

Fria Tider kan också avslöja att Skärgårdsdoktorns samlingsbox fortfarande finns fullt tillgänglig via CDON, ett bolag som utger sig för att vara en vanlig mainstreambutik utan särskilt rasistisk prägel. Hur det förhåller sig med den saken lär väl snart ifrågasättas, men CDON har ännu inte gått att nå för en kommentar.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Stor majoritet vill ta emot färre asylsökare

Allt fler svenskar får nog. Andelen som vill ta emot fler har krympt till endast 8 procent.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.