Våldtäktsmannen har fått flera avslag på sina asylansökningar. Han försökte få stanna i Sverige ändå genom att konvertera till kristendom.

Flicka ringde mamma i panik när barnvakten våldtog

Publicerad 11 februari 2018 kl 18.29

Inrikes. En afghan döms för att vid flera tillfällen ha våldtagit en flicka i lågstadieåldern – dottern till hans svenska flickvän. Mamman fick gång på gång nattliga samtal från sin panikslagna dotter som ville slippa vara ensam med afghanen, men agerade aldrig mot barnvakten.
– Jag kommer att hängas om jag utlämnas, påstår våldtäktsmannen, som konverterat till kristendom efter att ha fått utvisningsbeslut.

Gilla artikeln på Facebook

Mellan september 2014 och juli 2016 gjorde sig den 34-årige afghanen enligt domen skyldig till tre fall av våldtäkter mot flickan, som är född 2007, i Karlskoga kommun.

Han döms även för grovt sexuellt övergrepp mot samma flicka i november 2016.

Övergreppen ägde rum i barnets hem, skrev Sveriges Television samma dag som domen kom. Mannen var anhållen i sin frånvaro i nästan tio månader innan polisen kunde gripa honom.

Flickans mamma och afghanen var tillsammans och bodde ihop i flera omgångar mellan 2014 och 2016. När mamman arbetade nattpass var afghanen ensam i lägenheten med ansvar för att natta barnen.

Flickan har i förhör berättat att det första övergreppet skedde i källaren i hennes brors rum, när hon var sju år och inte kunde sova. Hon fick låna hans mobiltelefon "under förutsättning att hon inte berättade för någon". När hon låg nere och tittade i mobilen kände hon att afghanens hand var innanför hennes trosor och att han tog henne i "snippan".

Hon vaknade vid tio tillfällen av att afghanen pillade henne mellan benen i omgångar. Det skedde enligt flickan under 2015, när hon gick i årskurs två.

När mamman åkte till Ullared i juli 2016 hände det värsta och näst sista tillfällen händelsen, berättade dottern. Afghanen hade tryckt in sitt finger i henne och klängde på samt drog i hennes armar medan han försökte dra ner hennes hand till sitt kön.

Det sista incidenten skedde i teverummet i november 2016 när mamman jobbade tre nattpass i rad. När syskonen lekte och var i köket passade afghanen på att börja "fingra" flickan innanför trosorna när hon låg i soffan. Det slutade med att hon spydde på mattan.

Flickans mamma har vittnat om att dottern "gick upp i taket" när afghanen kom på besök första kvällen. På jobbet fick mamman samtal från dottern, tre kvällar i rad. Under samtalen var flickan hysterisk och panikslagen. Dottern sade inget om vad som hänt, men berättade att hon inte ville vara ensam med afghanen.

Afghanens gärningar blev avslöjade efter att flickan berättat för sin kusin om vad hon utsatts för och att afghanen hade visat porrfilmer. Hon hotade dock att sticka en kniv i sig om kusinen berättade för någon annan om vad som hänt.

Men till slut berättade kusinen för sina föräldrar om övergreppen, vilket vilket ledde till att kusinens pappa gjorde en polisanmälan.

Örebro tingsrätt meddelade domen den 15 januari 2018. Afghanen, som har tolkbehov på dari, döms för tre fall av våldtäkt mot barn och ett fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn. Straffet blev tre års fängelse och livstids utvisning. Han ska även betala 180.000 kronor i skadestånd till flickan.

"Jag kommer att hängas om jag utlämnas"
34-åringen kom till Sverige i augusti 2013. Han har fått tre avslag på sina asylansökningar. Det senaste kom i december 2014, men han har ändå fortsatt att vistas i landet.

I juni 2016 gick afghanen offentligt ut med att han konverterat till kristendomen. På det sättet hoppades han få en ny chans att få stanna i Sverige. Han blev medlem i Svenska kyrkan i januari 2015, enligt en så kallad snyftartikel om barnvåldtäktsmannen som publicerades i lokaltidningen år 2016.


Nyheter från förstasidan

Media mörkade tortyrdåd mot ungt par i Stockholm

Nu talar offren ut i Samhällsnytt. Gambiansk muslim torterade ett ungt svensk par i timmar för att dölja invandrarvåldtäkt.0 

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.